Datum: 10/12/2016 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Le Canonnier
KV Mechelen mag nu echt wel beginnen dromen van play-off 1 na winst in Moeskroen
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Moeskroen
| 0 reacties

KV Mechelen won met 1-4 tegen Moeskroen

KV Mechelen mag nu echt wel beginnen dromen van play-off 1 na winst in Moeskroen
Foto: © photonews

Een halfuur lang was er letterlijk niks te zien in Moeskroen-KV Mechelen, maar daarna ontplofte het met drie goals in vijf minuten. Uiteindelijk was het linksachter Bjelica die de bezoekers zekerheid schonk van hun zege. De Kakkers staan nu op drie punten van Charleroi, de zesde in de stand.

De samenvatting van het eerste halfuur kon kort zijn: geen kansen, veel gevechten op het middenveld en bijzonder weinig animo. Verder dan wat plukwerk werden Coosemans en Delac niet gedwongen. Rednic had trouwens weinig of niets veranderd aan de basisploeg van zijn voorganger. Bij KV Mechelen stond de 19-jarige Van Cleemput voor de tweede keer op rij in de basis.

Boodschap van de fans

Mechelen had aanvankelijk het betere van het spel en onder impuls van El Messaoudi en Kolovos leken ze het Henegouwse middenveld te gaan overpoweren, maar na een kwartier herstelde Moeskroen het evenwicht. Gelukkig, want hun supporters hadden ook een boodschap voor hun spelers: "Als jullie het niet doen voor het shirt, doe het dan voor jullie euro's."

El Messaoudi speelde een heel sterke match.

Een boodschap die Rednic ook in de kleedkamer had verkondigd: na de match wou hij natte truitjes zien. En daar was geen gebrek aan, maar toch was het KV Mechelen dat op voorsprong kwam na een goeie collectieve aanval waarbij Kolovos het eindpunt was. De Griek speelde trouwens een heel sterke match.

Vijf dolle minuten

Maar de bezoekers konden er slechts drie minuten van genieten, want Diedhiou vocht zich bijna door de hele verdediging, werd onderuit gehaald door Cocalic, maar de bal geraakte toch nog bij Stojanovic. Die mocht van van dichtbij knallen en faalde niet. En nog was het niet gedaan. El Messaoudi zette twee minuten later Matthys voor de kooi en die wipte het leer over Delac: 1-2. Een halfuur slaapverwekkend vertoon en dan ineens drie goals op vijf minuten...

Rednic krijgt de trein vooralsnog ook niet op de rails.

Dé man bij KV Mechelen was El Messaoudi. De middenvelder stond op heel hoog niveau te voetballen en was dan ook nog eens beslissend met die assist. Het jeugdproduct van Lierse kan eindelijk zijn stempel op een ploeg drukken, iets waar hij al jaren voor voorbestemd was. Al moet hij de domme overtredingen nog achterwege laten, want hij werd met twee -terechte - gele kaarten van het veld gestuurd.

Een twintig minuten voor tijd was het linksachter Bjelica die met een knappe actie de zege veilig stelde en Vitas mocht het na een fout op Kolovos vanop de penaltystip helemaal klaren. Moeskroen zit nog wat meer in de problemen, want STVV won van Kortrijk en loopt zo verder weg. En dat de Henegouwers genoeg kwaliteiten hebben, zoals Rednic beweerde, dat zagen we ook niet. KV Mechelen mag nu echt wel beginnen dromen van play-off 1. Als ze dit blijven volhouden, zullen ze er in ieder geval niet veraf zijn.

Opstellingen

Moeskroen Moeskroen
  Speler G Beoordeel
Delac Matej 90' -
Manea Cristian Marian 90' -
Peyre Thibault 90' -
Simic Stefan 90' -
Gulan Nikola 90' -
Markovic Filip  83' -
Mohamed Dimitri 73' -
Stojanovic Luka   90' -
Hubert David 61' -
Trezeguet 90' -
Diedhiou Aristide Simon Pierre A 90' -
  Bank G Beoordeel
Mulic Fejsal 29' -
Viola Valentín Nicolás 17' -
Vojvoda Mergim 7'  
Nkaka Aristote -  
Essikal Karim -  
Defourny Théo -  
Huyghebaert Jeremy -  
KV Mechelen KV Mechelen
  Speler G Beoordeel
Coosemans Colin 90' -
Van Cleemput Jules 79' -
Vitas Uros 90' -
Cocalic Edin 90' -
Bjelica Aleksander 90' -
El Messaoudi Ahmed A     83' -
Rits Mats 90' -
Matthys Tim 90' -
Kolovos Dimitris  90' -
Verdier Nicolas 85' -
Schouterden Nils A 68' -
  Bank G Beoordeel
Leal Arley Randal Enrique 90' -
Claes Glenn 22' -
Paulussen Laurens 11' -
Filipovic Zeljko 5'  
Jaadi Reda -  
Leal Randall -  
Cobbaut Elias -  
Moris Anthony -  
Herbeleef Moeskroen - KV Mechelen

Vooraf