Standard steekt als eerste de neus aan het venster, maar op de eerste doelkans blijft het vooralsnog wachten.
6

Goal
Doelpunt van Orlando Sá (Renaud Emond)
Op de eerste corner kopt Emond de bal naar de tweede paal, waar Sa klaar staat om de bal simpel binnen te leggen. Vroege voorsprong voor Standard!
12
Emond kopt, maar zijn poging heeft niet genoeg richting.
14

Goal
Doelpunt van Sofiane Hanni (Dennis Appiah)
Appiah levert een uitstekende voorzet af en Hanni duwt de bal binnen, Ochoa kansloos. De bordjes hangen weer gelijk!
19
Leuke beginfase in de Clasico!
20
Sels moet redding brengen op een knal van de bedrijvige Emond.
24

Goal
Doelpunt van Christian Luyindama (Onbekend Onbekend)
Wat. Een. Doelpunt! Luyindama krijgt op een corner de ingeving om uit te pakken met een omhaal en die bal gaat wondermooi binnen. Standard terug op voorsprong!
30
Standard op zoek naar nummer 3
Marin gaat op zoek naar zijn doelpunt, maar Kums legt zich met lijf en leden voor zijn schot.
33

35
Vrije trap Mpoku, superredding Sels!
Mpoku mikt een vrije trap met volle kracht naar de winkelhaak, Sels zit er erg goed bij. Het blijft 2-1.
41

Goal
Doelpunt van Sofiane Hanni (Kenny Saief)
De rust is in zicht en opnieuw staat het gelijk! Saief geeft de bal aan Hanni, die houdt Laifis af en trapt de bal overhoeks binnen. Technisch perfect uitgevoerd van de valse negen.
44

Goal
Doelpunt van Sofiane Hanni (Onbekend Onbekend)
Ochoa schat de situatie niet goed in en laat zich passeren door Hanni, die zijn derde van de avond maakt en Anderlecht op 2-3 zet!

Scheidsrechter
Rust
Standard - Anderlecht: 2-3

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
18:49
Gekke Classico met 5 goals in de eerste helft!
Wat een geweldige match is het tot dusver. Standard was de betere ploeg, maar door een enorm efficiënte Hanni staat Anderlecht toch op 2-3!
48
Emond met de kopbal, maar geen probleem voor Sels.
52
Anderlecht houdt nu wat meer de bal in eigen rangen.
54
Emond terug, maar Dendoncker en Sels kunnen zijn schot uit doel houden.
55
Schot van Trebel van ver, maar gepakt door Ochoa.
56
Anderlecht moet soms wel alle hands aan dek roepen om de aanvallen van Standard af te slaan.
59
Delferière heeft ballen: doelpunt afgekeurd
Cimirot scoorde na een warrige fase, maar er stond nog een speler van Standard in de buurt van Sels die hem hindert. En dus wordt het doelpunt afgekeurd.
61
 Gele kaart voor Josué Sá

63

Goal
Doelpunt van Christian Luyindama (Răzvan Marin)
Anderlecht krijgt na een nieuwe hoekschop de bal maar niet weg. En ineens belandt de bal bij Luyindama, die zijn tweede van de avond van dichtbij kan binnentikken.
66
 Gele kaart voor Adrien Trebel

69
Emond heeft al redelijk wat kansen gekregen, maar ook nu schiet hij weer op Sels.
70
Emond zet de bal ook nog eens naast.
71
Standard heer en meester
Standard domineert over heel het veld. En voetbalt kans op kans bij elkaar.
72
Dendoncker redt een schot van Emond op de lijn.
74
Een vrije trap van Trebel belandt in de handen van Ochoa.
78
Vanhaezebrouck brengt geen extra verdedigers, maar wel Ganvoula en Amuzu.