Martinez wordt alleen maar enthousiaster over Rode Duivel uit de Jupiler Pro League: "Hij ontwikkelt zich enorm, zijn polyvalentie kan ik gebruiken"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 75 reacties
Martinez wordt alleen maar enthousiaster over Rode Duivel uit de Jupiler Pro League: "Hij ontwikkelt zich enorm, zijn polyvalentie kan ik gebruiken"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roberto Martinez zal nog moeten snoeien in zijn selectie om aan 23 namen voor het WK te komen. Toch mag een pion uit de Jupiler Pro League nog steeds dromen van een plaats in de kern.

In tegenstelling tot Youri Tielemans versierde Leander Dendoncker na de behaalde titel met Anderlecht geen toptransfer richting het buitenland. De Passendalenaar voetbalt nog steeds voor paars-wit en doet dat voortaan zelfs in de verdediging.

"We kenden hem al als middenvelder, maar nu ontwikkelt hij zich ook als verdediger enorm", vertelde bondscoach Roberto Martinez zondag aan Proximus 11. "Dat zie je al in de duels, daarin wordt hij sterker. Tegen Standard won hij in de eerste helft nagenoeg elk rechtstreeks duel. Ook zijn leiderschap is belangrijk, zeker in topmatchen met Anderlecht."

Vertrekken of niet?

Zijn polyvalentie komt bij de Rode Duivels goed van pas. "Wanneer je naar een toernooi gaat, heb je spelers nodig die op verschillende posities hun streng trekken", beseft Martinez.

"Of hij best bij Anderlecht kan blijven? Daar bestaat geen pasklaar antwoord voor. Het voornaamste is dat hij nu speelt. Als hij dat blijft doen, zal hij in een goede conditie verkeren in juni. Bij Anderlecht is hij een belangrijke speler. Die rol kan hij bij een andere club niet vertolken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties