Analist ziet Standard ondanks indrukwekkende match tegen Anderlecht PO1 niet halen: "Eén zwaluw maakt de lente niet"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 15 reacties
Analist ziet Standard ondanks indrukwekkende match tegen Anderlecht PO1 niet halen: "Eén zwaluw maakt de lente niet"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nagenoeg alle kandidaten voor play-off 1 speelden dit weekend gelijk. En dus schoten veel ploegen op speeldag 24 niets op in de stand.

Standard leverde een straffe prestatie af tegen Anderlecht met een dozijn kansen. Toch kwamen de Rouches niet verder dan een 3-3-gelijkspel. Hoewel de Luikenaars indruk maakten, spelen ze volgens analist Marc Hendrikx geen PO1.

"Ik geloof niet in mirakels", zegt de oud-voetballer in Het Belang van Limburg. "Eén zwaluw maakt de lente niet. Ik vrees dat deze prestatie een eenzame uitschieter zal blijken te zijn. Het kan niet dat een ploeg die op de dool is, van de ene op de andere dag hoge toppen scheert. Ik zie ze play-off 1 niet halen."

Paars-wit scoorde sinds lang nog eens drie keer, maar dat volstond niet voor de volle buit. "Het is natuurlijk mooi meegenomen voor Hanni dat die drie keer scoort. Maar in wezen geldt voor paars-wit hetzelfde als voor Genk. Het mist een koele killer, iemand die de juiste looplijnen heeft en die de bal ook tegen het net knikkert. Ze hebben daar nog een paar dagen tijd voor in deze mercato", besluit Hendrikx.

Haalt Standard PO1?

40%
60%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties