Vanhaezebrouck begint stilaan al aan volgend seizoen te denken: "Tijd is er niet en investeringen ook niet om het onevenwicht te herstellen"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Neerpede
| 12 reacties
Vanhaezebrouck begint stilaan al aan volgend seizoen te denken: "Tijd is er niet en investeringen ook niet om het onevenwicht te herstellen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht kan zijn wispelturigheid maar niet afschudden. De ene week denk je dat de ploeg vertrokken is, de andere week moeten ze weer vanaf nul herbeginnen. Hein Vanhaezebrouck lijkt intussen steeds meer aan volgend seizoen te denken.

Vanhaezebrouck moet de concurrentie aanscherpen met jonkies die hun eerste stappen in het profvoetbal zetten. Zijn belangrijkste conclusie na een paar maanden: de kern was niet goed samengesteld.

"Bekijk onze kern, die is gewoon onevenwichtig. In het begin liepen hier vijf centrumspitsen rond, maar amper flankaanvallers. En voor links had je bijna geen spelers, terwijl er voor rechts een hele hoop rondliepen. Daar heb je tijd en geld voor nodig om dat recht te trekken. Tijd hebben we eigenlijk niet en investeringen... ook niet", liet hij weten.

Club Brugge dendert intussen maar door. "Dat is een machine. En dat zijn wij nog niet. Onze motor draait nog niet op volle toeren. En we hebben ook geen reservestukken. We hebben geen concurrentie voor bepaalde plaatsen. En als de machine draait, kan je al eens vier of vijf vervangingen doen. Maar nu?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties