cluClub Brugge
staStandard
Datum: 22/07/2018 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Supercup
Stadion: Jan Breydel

Herbeleef Club Brugge - Standard (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Club Brugge en Standard live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!


Club Brugge - Standard


Club Brugge - Standard


Club Brugge - Standard


Club Brugge - Standard
19:29
Opstelling Club Brugge

19:29
Opstelling Standard

19:34
Ivan Leko dropt Mitrovic meteen in de basis
Bij Club Brugge zoals verwacht enkele nieuwe namen. Te beginnen in doel, met de Kroatische reus Karlo Letica. Ook in de defensie een 'nieuwe' naam, Matej Mitrovic start meteen in de basis. Ook Mats Rits en Arnaut Danjuma Groeneveld krijgen een basisplaats.
19:36
Laatste match voor Junior Edmilson?
Bij Standard is het vooral uitkijken naar Samuel Bastien. De Belgische middenvelder kwam in het tussenseizoen over van het Italiaanse Chievo Verona. Voor het overige springt vooral de naam van Junior Edmilson in het oog. Wordt het zijn laatste kunstje op onze Belgische velden?
19:36

19:36

19:44
Club Brugge weet wat het is om een Supercup in de kast te zetten, het zit intussen al aan 14 stuks tegenover de 4 van Standard. De laatste keer dat blauw-zwart de trofee in de lucht mocht steken, was nota bene tegen de Rouches. Twee jaar geleden alweer, de tijd vliegt.
19:53
Warm applaus voor Michel Preud'homme
Zoals u intussen weet een allesbehalve afgeladen vol Jan Breydel. De noordtribune - hét sfeervak zeg maar - is evenmin volgelopen voor deze Supercup. Wél een hartelijk applaus wanneer de naam van Michel Preud'homme wordt vermeld door de stadionspeaker.
19:54

19:59

1
Club Brugge-Standard: 0-0
1
We zijn vertrokken!
Bart Vertenten heeft het nieuwe seizoen op gang gefloten. De sfeer zit er ondanks de relatief karige opkomst toch meteen goed in. Hopelijk krijgen we een boeiende en sportieve Supercup!
1

2
Voorzichtige start van Club Brugge, dat wel het balbezit opeist, maar voorlopig vooral het balletje rondtikt van links naar rechts. Matej Mitrovic is de centrale pion in de driemansdefensie. Saulo Decarli opereert vanop rechts.
3
Eerste flauwe poging van Mpoku
In eerste instantie kan de Kroaat Mitrovic de bal nog goed uit de gevarenzone tackelen, maar even later toch een doelpoging van Standard. Paul-José Mpoku krijgt tijd en ruimte en haalt uit. Een oprapertje voor nieuwe doelman Letica.
5

6
Denswil ontzet gevaarlijke voorzet
Het zijn de Rouches die het heft in handen nemen en Junior Edmilson slaat op links aan het dribbelen na een prima diepe bal van Pocognoli. Diatta ziet sterretjes en de voorzet die volgt, belandt bijna op het hoofd van Mpoku. Denswil kan nog net ontzetten.
7
Dan toch eens Club en het is nieuwkomer Arnaut Danjuma Groeneveld die met een veelbelovende actie op links probeert van gevaar te stichten. De Nederlandse winger neemt evenwel te veel hooi op zijn vork en zo loopt de aanval dood.
9
Een hoekschop van Club Brugge levert bijna een gevaarlijke countermogelijkheid op voor de Waalse bezoekers, maar Edmilson loopt na een duel met Mats Rits de bal zomaar over de zijlijn. Tot groot jolijt van het thuispubliek.
11
Diatta vindt niemand in de zestien
Op rechts hoeft u niet te zoeken naar Dion Cools, die zit op de bank ten voordele van Krépin Diatta. De revelatie van PO1 vorig seizoen schudt een mooie actie uit zijn kwieke beentjes, maar vindt niemand voor doel.
12
Club schreeuwt om een penalty!
Groeneveld laat zich aan de overkant ook zien met een cross voor de kooi en Wesley probeert de lang in de lucht hangende afgeweerde bal richting Gillet te koppen, maar krijgt een por in de rug. Niks aan de hand volgens Bart Vertenten, de fans hebben iets anders gezien.
14
Bijna een kwartier ver en het evenwicht is hersteld. Blauw-zwart is nu toch weer baas en speurt naar een gaatje. Alleen is er iets te weinig beweging voor de bal. Standard zet het ook prima vast, Michel Preud'homme hoef je op tactisch vlak niks meer te leren.
15
Vanaken bijna tot bij Vossen!
Daar was bijna de splijtende opening van Hans Vanaken. De spelmaker van Club heeft Jelle Vossen gezien en diens loopactie richting de box is ook prima. Alleen zit er een stevig been van Standard tussen en dat was ook nodig.
16
Heerlijke aanval Club!
De machine komt langzaam maar zeker op gang. Nieuweling Danjuma Groeneveld wordt in één tijd knap diep gestuurd door Mats Rits en kan schuin in de zestien bijna fiks uithalen. Standard verdedigt voorlopig secuur en dat was ook hier weer broodnodig.
18
Een vrije trap van Ruud Vormer na een foutje op Jelle Vossen levert bijna een dot van een kans op. Stefano Denswil kan in het pak koppen, maar mikt zijn inzet een eindje naast het doel van de kleine, maar ervaren Gillet.
20
Op die paar minuten na met een schotje van Mpoku en een flukse dribbel van Edmilson hebben we Standard nog niet gezien. Het is verdedigen geblazen en rekenen op die ene messcherpe tegenstoot. Dat was ook in play-off 1 het succesrecept.
22
Pocognoli met een dappere poging
Dan toch nog eens de Luikenaars met een poging tot pegel van Sébastien Pocognoli, maar het vizier van de aanvoerder van Standard staat (nog) niet goed afgesteld. Neen, opwindend is het allemaal niet.
24
Christian Luyindama heeft zin in een offensieve raid en is snel aan de overkant, maar wordt stevig afgestopt door Stefano Denswil. Knappe recuperatietackle en meteen de tegenaanval op gang getrokken. Sterk van de Nederlander!
25
Decarli bijna met de 1-0!
Bijna was het eerste doelpunt van het nieuwe seizoen een feit. Een vrije trap van Ruud Vormer valt op het hoofd van Saulo Decarli en die ziet met zijn Zwitserse ogen hoe Gillet met een knappe duik de 1-0 voorkomt. Ook Denswil stond klaar om het af te maken.
27

29
Einde verhaal voor Pocognoli
Standard moet noodgedwongen wisselen en dat na nog geen halfuur. Het is nota bene de kapitein die naar de kant moet met een blessure. In zijn plaats komt zo dadelijk de kleine Kameroener Collins Fai.
30
Vervangen Sébastien Pocognoli
Ingevallen Collins Fai


32
Wesley zit niet in de match
We gaan niet beginnen over transferitis want dat zou een beetje oneerlijk en goedkoop zijn, maar het moet gezegd: Wesley Moraes zit vooralsnog niet in de match en illustreert dat met een draak van een ziekenhuisbal in de diepte.
34
Ook Uche Agbo heeft even een probleem en zo verdwijnt het tempo helemaal uit de partij. Tot grote ergernis van het thuispubliek, dat toch iets meer wil zien. Al weerklinkt er ook geregeld applaus bij het begin van een leuke blauw-zwarte actie.
36
Decarli wil een penalty
Tweede penaltyclaim bij Club en dit keer is het Saulo Decarli die na een hoekschop van Ruud Vormer vragend naar ref Vertenten kijkt. De arbitrage wil er voorlopig niet van weten. Toch maar uitkijken met die viriele duels en rommelfases in de box.
38
Stefano Denswil probeert het eens met een cross richting Wesley en die mist zijn controle compleet, maar stond ook offside. De tijd tikt vrolijk verder en we naderen langzaam maar zeker het rustsignaal. Goed dat het warm is want veel om ons aan op te warmen, hebben we niet.
39

Goal
Doelpunt van Hans Vanaken (Arnaut Danjuma)
We hadden het wat vroeger moeten zeggen want ineens is daar het verlossende doelpunt. Arnaut Groeneveld met een gevaarlijke lage voorzet en Jelle Vossen laat slim lopen tot bij Hans Vanaken, die heel cool de 1-0 voorbij Gillet trapt.
41
1-0 Hans Vanaken!
De kurk is van de fles en het is niet toevallig Club Brugge dat scoort, toch de ploeg met de meest offensieve intenties. Knap voorbereidend werk toch van die Danjuma Groeneveld, die zich een waardige vervanger toont voor Anthony Limbombe.
44

Goal
Doelpunt van Wesley (Hans Vanaken)
Wel, wel, wel! Hans Vanaken met de vista en de manier waarop hij de bal in de loop van Wesley dropt, is schitterend. De Braziliaanse beer heeft niet eens veel last van en met twee opzittende Rouches en plaatst de bal doodleuk in de verste hoek binnen. 2-0!
45
Wesley maakt er 2-0 van!
Club Brugge werkt wel efficiënt af want de tweede uitgespeelde kans levert meteen ook een tweede goal op. Wesley Moraes zijn laatste in Brugse loondienst? Zoals u weet, staat de targetspits dicht bij een overgang naar het Italiaanse Lazio.


Scheidsrechter
Rust
Club Brugge - Standard: 2-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Marin met een schicht!
Toch nog een antwoord van Standard, dat toch veel te weinig getoond heeft in deze eerste helft. Razvan Marin kan uithalen na een kort genomen vrije trap en blaast zijn poging niet zo gek ver over de lat. 2-0 bij de rust, verdiend voor de kampioen.
46
Groeneveld al bijna met de 3-0!
Club Brugge gaat meteen op zoek naar de derde treffer en na knap werk in één tijd van Danjuma Groeneveld, een subtiel hakje van Wesley en een knappe pass van - alwéér - Vanaken is het eerstgenoemde die met iets tussen een voorzet en een schot de verste hoek zoekt. Bijna bingo! Standard moet zich dringend herpakken.
50

Goal
Doelpunt van Edmilson (Onbekend Onbekend)
Daar is de aansluitingstreffer en die valt nogal uit de lucht. Duje Čop kan alleen naar zijn landgenoot Letica, maar stuit op de boomlange doelman. In de rebound is Junior Edmilson uitstekend gevolgd en zo staat het 2-1.
51
Edmilson blaast match nieuw leven in!
Het doelpunt van Edmilson heeft Club Brugge niet echt van de wijs gebracht want het staat al bijna meteen 3-1. Wesley van dichtbij met een verraderlijk schotje en Gillet is bijna verrast. In de herneming probeert Vanaken er nog wat van te maken, maar hij verslikt zich in zijn poging.
52
Heerlijke start van de tweede helft en dat Standard nog leeft, heeft het net als in play-off 1 vorig seizoen te danken aan die kwikzilveren Junior Edmilson. Wie weet, wordt het hier ook nog 4-4. Stel je voor!
53
Even een noodgedwongen rustpuntje na die zinderende start van het tweede bedrijf want Krépin Diatta is blijven liggen en het ziet er niet goed uit. Moet Dion Cools zich opmaken voor een invalbeurt of kan de vinnige Senegalees nog verder?
55
Wat een pegel van Luyindama!
Standard heeft bloed geroken en Christian Luyindama pakt uit met een kanonskogel. De Congolese kleerkast verbrandt zo bijna de vingers van Karlo Letica, maar die geeft voorlopig geen krimp. Al werd hij ook nog niet echt uitvoerig getest.
58
Club Brugge moet wijken voor de toenemende druk van Standard en loert nu vooral op de tegenaanval. De snelheid van een Diaby of Dennis zouden nu van pas komen, maar de ene speelt niet omwille van transferbeslommeringen en de andere is geblesseerd.
60
Probleem voor Wesley?
Nu moet ook de scorende Wesley even naar de kant, die is veel meer aanwezig in de tweede helft. Dat doelpunt lijkt hem bevrijd te hebben na een aarzelende start. Het is even 10 tegen 11, kunnen de roodhemden profiteren van dat mannetje meer?
62
Wat een actie en schot van Diatta!
Wauw! Krépin Diatta heeft blijkbaar geen last meer van zijn blessure van daarnet en snijdt gezwind langs zijn mannetje om vervolgens staalhard uit te halen. De netten trillen, maar langs de verkeerde kant. Een diamantje toch hoor.
66
 Gele kaart voor Luis Pedro Cavanda

68
Vervangen Samuel Bastien
Ingevallen Moussa Djenepo


68
Mpoku kraakt zijn schot!
Snelle tegenstoot weer van Standard en Mpoku kan aanleggen, maar ziet zijn gekraakte poging naast het Brugse doel rollen. Daar zat veel meer in, we kunnen de fans uit Luik tot hier hoor zuchten.
70

71
Brandon Baiye krijgt zijn kans
Opvallende wissel bij Club Brugge, waar een verdienstelijke Mats Rits wordt afgelost door een piepkuiken dat naar de naam Brandon Baiye luistert. Amper 17 jaar mensen...
71
Vervangen Wesley
Ingevallen Siebe Schrijvers


72
Standard op zoek naar de 2-2
Edmilson en Fai proberen het van buiten de zestien, maar telkens kan Letica de bal over zijn doel kijken. Het begint toch warmer en warmer te worden voor het Brugse doel en misschien daarom dat Ivan Leko wat verse krachten in de strijd gooit.
73
Letica met de knappe save!
Mpoku heeft bijna het juiste gaatje gevonden, maar daar is die dubbele meter van een Karlo Letica met een schitterende redding. Ondanks zijn lengte bliksemsnel tegen de grond, het publiek klapt goedkeurend.
75
Nog een kwartier en Club Brugge slaagt er maar niet in om druk te ontwikkelen. De spionkop blijft zo op de honger zitten. Ivan Leko zal toch niet helemaal tevreden zijn over die tweede helft. Standard is nog steeds niet knock-out, wel integendeel.
76

77

79
Vervangen Krepin Diatta
Ingevallen Dion Cools


80
Pijnlijke aftocht voor Diatta
De beenharde duels eisen hun tol want Krépin Diatta moet op een draagberrie naar de kant. Jammer want hij speelde een puike match, zijn vervanger luistert naar de naam Dion Cools. Het publiek is furieus: "Antivoetbal!"
81
Schrijvers net niet!
Toch nog eens Club en Hans Vanaken zet met een slim tikje Siebe Schrijvers op weg naar een goeie mogelijkheid, maar de de van Genk overgekomen schaduwspits kan de bal niet goed meenemen en zo is de kans verkeken.
82
Laifis ontsnapt aan rood!
Vormer zet Danjuma Groeneveld alleen op weg naar doel en die gaat tegen de grond na een contact met Laifis, maar Bart Vertenten ziet er zelfs geen fout in. Als hij hier had gefloten dan was een rode kaart het logische gevolg geweest.
83
Vervangen Duje Cop
Ingevallen Renaud Emond


83
Djenepo bijna met de gelijkmaker!
Bijna krijgt Club het deksel op de neus na die discutabele fase, maar de ingevallen Malinees Moussa Djenepo schiet net naast. Blauw-zwart ontsnapt aan de gelijkmaker!
84
Club bibbert en beeft!
Junior Edmilson ontbindt nog eens zijn duivels en zo is het weer bijna prijs. De dribbelaar met Braziliaanse roots schuift de bal voor doel en bij Club weten ze niet precies hoe ze de bal ontzet hebben, maar het gevaar is in ieder geval geweken.
87
 Gele kaart voor Konstantinos Laifis

87
Denswil redt de meubelen!
Onvoorstelbaar! Mpoku heeft nog één mannetje uit te kappen alvorens hij kan uithalen of plaatsen, maar Stefano Denswil steekt er nog een levensbelangrijke voet tussen. Intussen zit het spel alweer op de wagen na een stevige ingreep op Schrijvers.
88
 Gele kaart voor Ruud Vormer

89
We krijgen nog vijf minuten extra en Stefano Denswil werd bijna nog de pineut met twee wel héél bizarre en knullige interventies in nauwelijks een handvol seconden. Wat kan er hier nog op Olympia?
90
Letica doet de fans nog eens kirren van plezier met een autoritaire ingreep in de lucht. De jonge Kroatische doelman heeft wel punten gescoord vanavond. Blijft het bij die ene tegengoal of wordt het nog 2-2? De tijd tikt...
90+1
Club Brugge wint de Supercup!
Het is afgelopen, Bart Vertenten maakt ene einde aan een zenuwslopende tweede helft. Club Brugge haalt het met 2-1, maar bibberde nog tot de absolute slotfase.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.