Uitblinker Hans Vanaken reconstrueert na gewonnen Supercup zijn zalige assist voor de 2-0

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert vanuit Brugge
| 0 reacties
Uitblinker Hans Vanaken reconstrueert na gewonnen Supercup zijn zalige assist voor de 2-0
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De voorbije jaren had hij soms wat tijd nodig om op gang te komen, maar nu staat hij er meteen. Hans Vanaken was gisteren dé uitblinker bij Club Brugge met een doelpunt en een geweldige assist. Uiteraard was hij daar blij mee, maar de pluimen op zijn hoed steken? Neen, zo is nuchtere Hans niet.

De 25-jarige Vanaken etaleerde gisteren bij de 2-0 van Wesley nog maar eens zijn fenomenale traptechniek. "Ik zag eigenlijk Ruud Vormer vertrekken met zijn gekende infiltratie en wilde de bal daar leggen, maar op hetzelfde moment liep Wesley in diezelfde ruimte en de bal komt perfect achter Laifis terecht", kwam Vanaken na afloop terug op de bewuste fase.  

"Dat is een deel van mijn spel, ik probeer die ballen daar te leggen. De ene keer lukt dat perfect zoals vandaag, de andere keer zal dat misschien iets minder lukken, maar het is fijn als het lukt en de kans ook wordt afgemaakt. Ik denk dat het een mooie assist was en het was belangrijk om met die 2-0 te kunnen gaan rusten", aldus de ranke Limburger. 

Gevochten

De eerste prijs van het nieuwe seizoen is alvast binnen, mission accomplished. "Daar speelden we vandaag voor en het is mooi dat we die Supercup kunnen binnenhalen. We hebben er vandaag alles aan gedaan om te winnen, ook al hebben we in de tweede helft misschien niet ons beste voetbal gespeeld. We hebben wel voor elkaar gevochten. We hebben getoond dat we voor elkaar door het vuur willen gaan en dat we elkaars steken willen oprapen." 

Zo'n Supercup, dat is toch eigenlijk een veredelde oefenmatch waar een prijs aan vasthangt? "Dat is volgens mij heel goed verwoord, maar het is wel iets waar je 100% moet voor gaan en dat hebben we ook gedaan", aldus de Brugse uitblinker.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties