Supercup veredelde oefenmatch? Kan goed zijn, maar dit hebben wij geleerd én onthouden van generale repetitie

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 13 reacties
Supercup veredelde oefenmatch? Kan goed zijn, maar dit hebben wij geleerd én onthouden van generale repetitie
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is eigenlijk maar een oefenpot en een kleine prijs, maar toch was de Supercup van gisteravond tussen Club Brugge en Standard interessant. Per slot van rekening ging het om de generale repetitie voor de competitiestart van vrijdag. Wat hebben we nu in feite geleerd en onthouden van de match?

1) Michel Preud'homme kan nog versterking gebruiken 

Geen Guillermo Ochoa en Mehdi Carcela gisteravond en een Junior Edmilson die zijn laatste match in het shirt van Standard heeft gespeeld. Preud'homme heeft er goeie hoop op dat hij die eerste twee snel weer kan inzetten, maar Edmilson is hij dus kwijt. De komst van Maxime Lestienne zou dan ook geen overbodige luxe zijn om de x-factor wat op te krikken.

Ook voorin kunnen kunnen de Rouches nog wat stootkracht gebruiken want Duje Čop overtuigde niet. Renaud Emond zat wel nog op de bank en ook Orlando Sá zit nog in de wachtkamer, maar het ontbreekt op dit moment vooral aan kracht en snelheid. Een stormram à la Mbokani of Oulare zou dat euvel kunnen verhelpen. Moussa Djenepo heeft potentieel, maar weegt vooralsnog te licht. 

2) Club Brugge heeft goeie tot uitstekende transfers gedaan 

Nieuwe doelman, check! Karlo Letica toonde gisteren meteen présence en kwaliteit. Autoritair in de lucht, uitstekende reflexen én er staat iemand. Eén zwaluw maakt de lente uiteraard niet, maar zijn debuut was veelbelovend.

Nieuwe linksbuiten, check! Arnaut Danjuma Groeneveld verving Anthony Limbombe meteen met verve. Uitstekende acties, pijlsnel en ook nog eens doelgericht. Zijn straffe statistieken in Nederland - 13 goals en 17 assists - zijn heus geen toeval. 

En het moet gezegd: ook Mats Rits trok als nummer zes meer dan zijn streng. In een controlerende rol - niet wat hij gewend is - draaide hij uitstekend mee in het geheel. Niet dat we hem straks Marvelous Nakamba uit de ploeg zien spelen, maar de 25-jarige Belg heeft wel getoond dat hij er kan staan als Club hem nodig heeft.  


3) Landskampioen kan extra snelheid gebruiken vooraan 

Geen Abdoulay Diaby of Emmanuel Dennis gisteren bij Club en dat was er toch aan te merken. Jelle Vossen vormde een tandem met de onverzettelijke beer Wesley Moraes, maar kon zijn gebrek aan snelheid niet maskeren.

De immer hardwerkende sluipschutter heeft natuurlijk andere kwaliteiten die vooral in de zestien liggen en als het tot een vertrek van pocketspits Diaby zou komen dan raden we blauw-zwart toch aan om nog wat extra offensieve snelheid en explosiviteit in huis te halen. Schrijvers is er uiteraard ook nog, maar ook die moet het niet hebben van zijn rappe beentjes. 

4) Bastien heeft het potentieel om sterkhouder te worden

Jonge en veelbelovende Belgen uit het buitenland terughalen, goed gezien van Standard. Linksback Senna Miangue (ex-Inter) kregen we gisteren nog niet te zien, maar die andere nieuwkomer Samuel Bastien stond wel meteen in de basis.

De 21-jarige middenvelder liet geen overweldigende indruk, maar viel ook allesbehalve uit de toon. Mits nog wat extra ervaring, power en ritme kan de van het Italiaanse Chievo Verona overgekomen youngster zeker een certitude worden in de ploeg van Michel Preud'homme.  

5) Beide ploegen mogen titelambities koesteren 

Het is nog wat vroeg om grote uitspraken te doen, maar Club Brugge en Standard moeten - niet zozeer op basis van gisteravond, maar op basis van het aanwezige potentieel - in staat zijn opnieuw een gooi te doen naar de titel. De kampioen van vorig seizoen is (voorlopig) niet verzwakt uit de zomermercato gekomen.

En de bekerwinnaar mag met een ervaren vakman als Michel Preud'homme aan het roer eveneens luidop dromen. Al helemaal als sleutelpionnen als Ochoa en Carcela blijven én er een geschikte vervanger gevonden wordt voor Junior Edmilson. Als straks Max Lestienne uit de hoed wordt getoverd, is de concurrentie gewaarschuwd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties