Volg de match tussen Cercle Brugge en Zulte Waregem live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee! Lees 15 reacties...

Veel duels in het eerste halfuur!
Cercle Brugge - Zulte Waregem

Vreugde bij Cercle bij de rust!

Francky Dury blijft geloven in het team dat de voorbije wedstrijden indruk maakte. Bij Cercle Brugge is De Belder opnieuw van de partij, maar viel Taravel wel uit.
20:00
Paul Nardi kwam de aftrap geven hier op Jan Breydel. Hij was een van de kampioenenmakers in 2018.
1
"Laat jullie horen in groene en zwarte dagen", kan er een mopje af bij de stadionspeaker. En de bal rolt!
1
Cercle Brugge-Zulte Waregem: 0-0
2
Meteen een knal van Stef Peeters uit de tweede lijn, maar Bossut heeft hem klemvast te strikken.
6
Wat een kans voor Cercle ... op de lat!
Cercle Brugge is de beste ploeg tot op heden. Goede actie vanuit het centrum, prima voorzet van De Belder en zo kan Gory scoren voor een leeg doel ... Maar hij mikt op de lat!
8
En nu is het Dabila die een open kans krijgt en de bal na een vrije trap over kopt.
11
Biancone is goed mee opgekomen en heeft een zee van ruimte. Zijn voorzet komt er niet helemaal uit, in de herneming is er nog een schot naast.
13
Aan de overkant dan toch een keertje Essevee. Larin schildert de bal op de kruising.
15
Aan goede intenties geen gebrek bij Cercle Brugge. Nu is De Belder er doorheen, maar hij vindt Bossut op zijn weg - die een fameuze tik heeft gehad.
18
Het spel blijft goed op en neer gaan. Cercle is zeker niet de mindere en laat zich niet zien als een bang schaapje.
20
Mensah in de fout op De Belder, maar de vrije trap levert niks op. Bansen is ondertussen nog steeds aan het opwarmen, is er dan toch iets met Bossut?
22
Schotje Gory, geen probleem voor Bossut.
25
Het is even wat slordiger aan beide kanten. Govea met een schot, dat in corner wordt afgeblokt.
28
Misschien willen ze het bij Zulte Waregem wel iets te mooi doen allemaal. Er is soms iemand in een kansrijke positie die toch nog een balletje wil lepelen in plaats van zelf te trappen.
32
Paniek achteraan bij Essevee. Een misverstandje dat zonder gevolgen blijft.
33
Hoggas vanuit de draai, maar Bossut duwt aan zijn eerste paal in corner.
35

Goal
Doelpunt van Lyle Foster (Dylan De Belder)
Cercle Brugge speelde een prima halfuur en komt nu eigenlijk wel verdiend op voorsprong. Zulte Waregem gaat iets moeten verzinnen!
38
Neen, ook na de 1-0 versaagt Cercle niet in de duels. Dit wordt een harde dobber voor Zulte Waregem. Een schotje van Berahino gaat op het hoofd van een thuisspeler.
41
Dabila had even verzorging nodig na die bal in zijn gezicht, maar lijkt toch nog verder te kunnen zo dadelijk. We kabbelen richting rust.
44
Krijgen we nog iets voor de pauze? Twee discutabele buitenspelfases met Cercle verder komt de pauze steeds dichterbij.
45+1
We krijgen er in deze eerste helft al vier minuten bij!
45+4
De vier extra minuten blijken een sof eerste klasse te worden. We gaan dus vermoedelijk rusten met een 1-0 voor Cercle Brugge!

Scheidsrechter
Rust
Cercle Brugge - Zulte Waregem: 1-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
20:51
1-0 na een eerste helft van ... 50 minuten
De ref wilde nog niet meteen van wijken weten, maar fluit nu alsnog voor de rust. Cercle leidt verdiend met 1-0 en speelde niet als een degradant, verre van.
21:06
Bruno en Govea zijn het kind van de rekening na 45 ontstellende minuten bij Zulte Waregem. Oberlin en Zarandia komen in de ploeg.
46
Dubbele wissel bij Essevee!
De bal rolt opnieuw in Jan Breydel. Zet Zulte Waregem nog een en ander recht?

49
Toch wat meer druk van Zulte Waregem bij de start van de tweede helft. De fauw profiteert ei zo na van een foutje bij de Vereniging.
52
Niet al te veel beterschap voorlopig in de tweede helft wat betreft Zulte Waregem. Cercle houdt goed stand.
55
De thuisploeg komt nog eens ferm dreigen! De Belder kan de bal niet binnen het doelkader leggen en trapt naast.
57
 Gele kaart voor Giulian Biancone

58
Uiteindelijk valt dan toch de eerste gele kaart van de avond en hij is voor Cercle Brugge.
61
Een hoge bal valt plots goed voor Stef Peeters, maar die trapt op een Waregems been.
63
Bossut met een snelle uittrap, Oberlin trapt nogal snel hoog over. Het blijft wel opletten, zoveel is duidelijk!
65
De doelpuntenmaker blesseerde zich lichtjes en moet zo naar de kant.
65
Vervangen Lyle Foster
Ingevallen Kylian Hazard

69
Ingestudeerde vrije trap bij de bezoekers, die uiteindelijk niks oplevert voor Essevee. We zijn halfweg de tweede helft!

72
Nog eens druk van de thuisploeg, maar meer dan wat corners levert dat vooralsnog niet op.
74
Larin verspeelt nog eens een bal, maar Hoggas probeert het in de omschakeling te snel te doen en De Belder heeft het niet zo begrepen.
76
De Belder speelt het niet goed uit, aan de overkant moet Panzo een corner toestaan en even later is er een nieuwe kans. Het kan nog een lang kwartier worden.
79
Vervangen Dylan De Belder
Ingevallen Thibo Somers

79
We kabbelen stilaan richting het matcheinde. Wordt het plooien of breken voor Cercle?
81
Echte fouten heeft hij nog niet gemaakt, maar de wedstrijdleiding van Wesley Alen is naar kaarten toe in ieder geval alweer een boeltje.
83
De ingevallen Thibo Somers laat zich meteen zien met een sterke rush, maar Bossut kan zijn lage schuiver nog in corner duwen.
85
Berahino puurt er een corner uit, die hij zelf gaat trappen. Larin kopt tegen een Cercle-been.
87
Niet te geloven! Bossut moet redding brengen, waarna er twee van Cercle Brugge op elkaar trappen. Zo gaat het nooit 2-0 worden.
90
Enkel nog wat extra tijd resten Cercle Brugge te vervolmaken voor een belangrijke zege!
90+1
We krijgen er opnieuw vijf minuten bij. Dat wordt nog bibberen!
90+1
Seck met een poeier, maar in corner geblokt.
90+2
En er gaan nog extra minuten bij de extra minuten bijkomen ook. Hassen Mouez gaat naar de grond van een lieverlee.
90+4

Goal
Doelpunt van Alimami Gory (Lassana Coulibaly)
Het heeft 94 minuten geduurd, maar balverlies van Zarandia leidt de 2-0 in voor Cercle. Een verdiende overwinning, zoveel is duidelijk.