Datum: 24/08/2019 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Diaz Arena
KV Oostende boort KV Mechelen de leidersplaats door de neus
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Oostende
| 63 reacties

KV Oostende won op eigen veld van KV Mechelen

KV Oostende boort KV Mechelen de leidersplaats door de neus
Foto: © photonews

Aangezien Club Brugge dit weekend niet speelde, had KV Mechelen op het veld van Oostende een uitgelezen kans om alleen aan de leiding te komen. Een punt was genoeg, maar KV Oostende toonde zich bijzonder weerbaar. Na de gelijkmaker van Togui knokten ze zich in een heel aangename match naar 2-1.

We durven gerust stellen dat KV Oostende zijn beste halfuur van het seizoen speelde: vlotte combinaties van achteruit, hoge druk op de verdediging, kansen voor Milovic, Sakala en Vandendriessche... KV Mechelen kwam er gewoon niet aan te pas. Malinwa miste wel een aantal basispionnen, maar wist van geen hout pijlen maken.

Onmisbare man

Maar het wedstrijdbeeld kantelde toen Rob Schoofs besliste dat er een voetje mocht bijgestoken worden. Ante Palaversa, met voorsprong de beste man op het veld, viel kermend neer en moest vervangen worden. Eén man kan zo geen verschil maken? Toch wel, want ineens werd KV Mechelen de betere ploeg, met ook enkele kansen voor Storm.

De Manchester City-huurling werd vervangen door Marquet en ergens was dat zoals Jezus water in wijn veranderde, maar dan omgekeerd. Het was de beurt aan Oostende om af te zien. Ingebrigtsen greep in tijdens de rust. Jonckheere naar de kant en de iets beweeglijkere en balvastere Canesin in de ploeg. 

Coaches met ballen

En het werkte, want het evenwicht werd hersteld. Die Ingebrigtsen heeft trouwens 'cojones' aan zijn lijf. Met nog meer dan een halfuur te spelen deed hij al zijn derde wissel. Het kon op dat moment alle kanten uit. Maar die Noor heeft inzicht hoor. Canesin bracht bedrijvigheid en diepgang.

Zijn pass op Sakala mislukte, maar door gesukkel in de Mechelse verdediging kwam het leer alsnog bij de Zambiaan en die krulde het leer enig mooi binnen: 1-0. Twee minuten later was het wel prijs aan de overkant. Togui buffelde het leer onhoudbaar voorbij Dutoit. 

Tijd voor Wouter Vrancken om al zijn troeven op tafel te smijten. Met drie achterin en Vanzeir mee in de aanval. Maar het was Ingebrigtsen die zijn gelijk haalde. De ingevallen Bataille rolde de hele flank op en zette perfect voor op Vandendriessche, die de winnende treffer hard binnenschoot. Wat een aangename match!

Opstellingen

KV Oostende KV Oostende
  Speler G Beoordeel
Dutoit William 90' -
Capon Brecht 60' -
Milovic Goran   90' -
Faes Wout 90' -
Skúlason Ari 90' -
Palaversa Ante 27' -
Vandendriessche KévinA 90' -
Jonckheere Michiel 46' -
Sakala Junior Fashion  90' -
Sylla Idrissa 90' -
D'Haese Robbie 90' -
  Bank G Beoordeel
Marquet François 63' -
Canesin Fernando Matos 44' -
Bataille Jelle A 30' -
Guri Sindrit -  
Neto Renato -  
Ondoa Fabrice -  
Rajsel Nicolas -  
KV Mechelen KV Mechelen
  Speler G Beoordeel
Thoelen Yannick 90' -
Van Hoorenbeeck Alec   72' -
Peyre Thibault 86' -
Swinkels Arjan 90' -
Corryn Alexander 90' -
Schoofs Rob   90' -
Vanlerberghe Jordi 90' -
Kaya Onur A   90' -
Storm Nikola 90' -
De Camargo Igor 90' -
Togui William 86' -
  Bank G Beoordeel
Vanzeir Dante 18' -
Bateau Sheldon 4'  
Tainmont Clément 4'  
Lemoine Laurent -  
Castro Bram -  
Boni Trova -  
De Bie Maxime -  
Alexander Bosiers Gaétan Carina -  
Herbeleef KV Oostende - KV Mechelen