De sneltrein van Oostende rendeert eindelijk: "Nu speel ik hoe ik wil spelen: met vrijheid"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Oostende
| 0 reacties

Fashion Sakala was de beste man tijdens KV Oostende-KV Mechelen

De sneltrein van Oostende rendeert eindelijk: "Nu speel ik hoe ik wil spelen: met vrijheid"
Foto: © photonews

Beste man op het veld tijdens KV Oostende-KV Mechelen? Zonder twijfel Fashion Sakala. Het is wel eens anders geweest. Vroegere coaches werden bij momenten gek van hem. Maar Käre Ingebrigtsen heeft de manier gevonden om hem in het gareel te houden: het gewoon niet doen.

Sakala werd vorig seizoen soms in een keurslijf geduwd. En daar houdt hij niet van. "Dit seizoen mag ik meer aanvallen, vorig seizoen moest ik te veel verdedigen", aldus de Zambiaan. "Aanvallen geeft me vertrouwen en dan zie je dat ook. Nu speel ik hoe ik wil spelen. Niet te veel regels, vrijheid!"

Sakala ging elke keer zijn linkerflank af en was bijna onhoudbaar. Hij scoorde een mooie goal, maar creëerde ook heel wat gevaar. "Het gaat goed ja", lachte hij de tanden bloot. "Die goal? Ik zag de opening en ik trapte. Hij ging er mooi in."

Vorig seizoen was ik wel eens ontgoocheld in Van der Elst

Onze concullega herinnerde zich nog dat Franky Van der Elst vorig seizoen aan de zijlijn stond te roepen dat hij de looplijnen moest respecteren. "Toen was ik wel ontgoocheld ja. Dat helpt me niet. Ik ben met hem gaan praten en nu zijn we beste vrienden", glimlachte de Zambiaan. "De voorbije dagen zei hij me op elke training dat ik ging scoren. En ziedaar."

De snelheid van Sakala kan nog meer opleveren als hij de bal eens voor zich uit zou duwen en zijn tegenstander achter zich zou laten. "Ik weet het. Ik heb dat op de beelden ook al gezien. Ik werk eraan. Ja, ik ben de snelste van de kern, dat kan ik gerust zeggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties