Misschien wel de revelatie van heel de JPL speelt bij KV Oostende: "Hij is onze motor"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Oostende
| 32 reacties

Ante Palaversa liet KV Oostende een halfuur lang swingen

Misschien wel de revelatie van heel de JPL speelt bij KV Oostende: "Hij is onze motor"
Foto: © photonews

Als we een lijstje zouden moeten opmaken met de nieuwkomers in de Jupiler Pro League die een meerwaarde zijn, stond Ante Palaversa van KV Oostende helemaal bovenaan. En nu maar hopen dat die blessure van de verdedigende middenvelder meevalt.

KV Oostende speelde het eerste halfuur tegen KV Mechelen het beste voetbal dat we in twee-drie jaar van hen gezien hebben. Op de perstribune klonk het zelfs dat dit moest zijn wat Vincent Kompany bij Anderlecht voor ogen heeft: hoge druk, uitvoetballend van achteruit en zo de tegenstander uit verband spelen.

Cruciaal daarin: hun verdedigende middenvelder. Palaversa - nog steeds maar 19 - staat voor de verdediging te heersen. Bal aannemen, snel draaien en inspelen vooruit. Had Kompany die niet zien lopen bij de beloften van Manchester City? "Hij is een belangrijke speler voor ons", bevestigde coach Käre Ingebrigtsen.

Marquet

Natuurlijk kon hij François Marquet, zijn vervanger, niet gaan afbreken. "Toen hij eraf ging, kregen we het moeilijk. Maar François moest er even inkomen en de tweede helft deed hij het toch goed."

Na een duel met Rob Schoofs moest Palaversa vervangen worden. En ja, het ging veel minder. "Hij laat de ploeg draaien, hij is onze motor", knikte Jelle Bataille.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties