Datum: 28/09/2019 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Achter de Kazerne
Club Brugge wint met forfaitscore tegen 10 Mechelaars en laat het na om nog meer te scoren
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit Mechelen
| 315 reacties

Club Brugge wint met 0-5 tegen 10 spelers van KV Mechelen

Club Brugge wint met forfaitscore tegen 10 Mechelaars en laat het na om nog meer te scoren

Man in vorm Krepin Diatta opende de score voor Club Brugge na een leuk wedstrijdbegin. Mechelen was erg gretig, maar schot zichzelf in de voet na een rode kaart van Schoofs. Diagne (2x) opende zijn rekening voor blauw-zwart en via Schrijvers en Vanaken stond de 0-5 na 90 minuten op het scorebord.

Club Brugge bewees al vanaf de eerste seconde dat het nog niet met de gedachten bij dinsdag zat, bij de match in Bernabeu. Het probeerde de thuisploeg meteen bij de keel te grijpen, maar KV Mechelen was ook bijzonder gretig. Ze hadden immers een hele week om zich op te peppen voor deze partij, in een uitverkocht AFAS Stadion.

Vrancken moest de zieke Kaya missen en koos opnieuw voor Storm en Vanzeir in de aanval. Clement koos voor Tau, Okereke en man in vorm Diatta. Hij was ook de bedrijvigste man van de eerste helft. De Senegalees gaf ook de eerste verwittiging. Thoelen duwde aan zijn eerste paal in hoekschop, maar toen Diatta de verste hoek zocht mocht hij wel juichen.

Even later was hij sneller op de bal dan Rob Schoofs en die plantte zijn voet over het leer en op Diatta. Laforge gaf geel aan de aanvoerder en kwam terug op zijn beslissing na een tussenkomst van de VAR. Mechelen met een man minder en dat was voor Brugge het teken om voluit voor een tweede goal te gaan voor het rustsignaal.

Scoringsprobleem?

Tau liet echter de uitgelezen kans daartoe liggen. Hij kwam alleen voor Thoelen, maar lobben was hier echt niet de beste keuze. Okereke, nog tegen elf Maneblussers, was alleen op weg naar de goal en liet dan de bal te ver van de voet schieten. De match had voor de rust al kunnen, en uit Brugs oogpunt moeten gespeeld zijn.

De Nigeriaan kreeg 30 seconden na de pauze een herkansing en kwam opnieuw niet tot een schot. Nog voor het uur kwam Diagne hem vervangen en hij stond meteen op de juiste plaats. Een kopbal kwam terug van de paal en hij had maar binnen te duwen. Dat geluk had Okereke dan weer niet.

Na 70 minuten kon de van Galatasaray overgekomen spits nog eens vieren en opnieuw was het een binnentikkertje. Vormer bediende hem op zin wenken vanop de achterlijn en na de 0-3 ging de belegering van de Mechelse goal gewoon door. Via Schrijvers en Vanaken werd het nog 0-5.

Drie punten erbij voor blauw-zwart, dat nu met vertrouwen kan afzakken naar Real Madrid. KV Mechelen kan zich al klaarstomen voor volgend weekend en hoopt natuurlijk op een milde schorsing voor aanvoerder Schoofs.

Opstellingen

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Thoelen Yannick 90' -
Van Cleemput Jules 90' -
Peyre Thibault 90' -
Bateau Sheldon 90' -
Corryn Alexander   90' -
Hairemans Geoffrey 78' -
Van Damme Joachim   90' -
Vanlerberghe Jordi 90' -
Schoofs Rob   30' -
Storm Nikola 59' -
Vanzeir Dante 65' -
  Bank G Beoordeel
Tainmont Clément 31' -
Togui William 25' -
De Camargo Igor 12' -
Vranckx Aster -  
Valkenaers Arno -  
Castro Bram -  
Swinkels Arjan -  
Alexander Bosiers Gaétan Carina -  
Bijker Lucas -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Mignolet Simon 90' -
Mata Clinton 90' -
Mechele Brandon A 90' -
Deli Simon 90' -
Sobol Eduard 90' -
Rits Mats 90' -
Vanaken Hans 90' -
Vormer Ruud A 90' -
Diatta Krepin 72' -
Okereke David 57' -
Tau Percy A 65' -
  Bank G Beoordeel
Diagne Mbaye ⚽ ⚽ 33' -
Schrijvers SiebeA 25' -
Openda Lois   18' -
Cools Dion -  
Kossounou Odilon -  
Dennis Emmanuel Bonaventure -  
Ricca Federico -  
Horvath Ethan -  
Vlietinck Thibault -  
Shinton Nick -  
Herbeleef KV Mechelen - Club Brugge

Vooraf