Club trekt met vertrouwen naar Madrid: Tikkeltje Nederlandse arrogantie bij Vormer en Mignolet spreekt uit ervaring

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit Mechelen
| 39 reacties
Club trekt met vertrouwen naar Madrid: Tikkeltje Nederlandse arrogantie bij Vormer en Mignolet spreekt uit ervaring

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De nul gehouden, vijf keer gescoord op verplaatsing en in de tweede helft de voet een klein beetje van het gaspedaal kunnen halen: Club Brugge heeft zaterdagavond bijzonder veel vertrouwen getankt in de aanloop naar de kraker op het veld van Real Madrid. Vormer en Mignolet zijn er alvast klaar voor.

Nee, Club Brugge gaat niet naar Real Madrid om zich af te laten slachten. Dat mag duidelijk zijn. "Vrezen voor een pandoering? Dan kunnen we beter thuis blijven", blikt Simon Mignolet vooruit naar de confrontatie met de 'Galácticos' van Real Madrid.

Het geloof in een puntje of meer is dus zeker aanwezig. "Vanuit onze sterke organisatie en met de snelle jongens voorin moeten we zien hoe we ze pijn kunnen doen. Bij Liverpool hebben we het in eigen huis ook wel eens moeilijk gehad tegen, tussen aanhalingstekens, een mindere ploeg. Laten we hopen dat zijn ons zo aanschouwen."

Met Eden Hazard en vooral Thibaut Courtois komt hij twee collega's van bij de Rode Duivels tegen. Altijd leuk natuurlijk. "Ik heb nog niet veel matchen van Real gezien, maar we weten dat ze talent hebben en waar hun sterktes liggen, bijvoorbeeld op individueel vlak. Wij zullen daar een erg sterke, collectieve prestatie tegenover moeten zetten."

Het blijft wel Real Madrid natuurlijk.

Ruud Vormer, die toegaf dat hij in de tweede helft toch al een beetje met zijn hoofd bij de match van dinsdag zat, reageerde iets laconieker. "Ik kijk er naar uit hoe wij ermee gaan omgaan, hoe wij gaan voetballen."

"Ik hoop dat we iets kunnen rapen, maar het blijft Real Madrid natuurlijk. Misschien krijgen we er wel een paar op de oren, maar we gaan ze pijn proberen te doen. Ze hebben thuis al wel eens tegen mindere tegenstanders verloren", was de Brugse aanvoerder geprikkeld.

Ik heb nog nooit tegen Hazard gespeeld. Leuk voor hem, toch? Tegen Vormer!

Afsluiten deed Vormer met een tikkeltje 'Nederlandse arrogantie'. "Ze hebben weinig zwaktes, maar met onze snelheid kunnen we ze pijn doen. Tegen de Bales van deze wereld zal het defensief ook stevig moeten staan. Ik heb ook nog nooit tegen Hazard gespeeld. Mooi voor hem toch? Tegen Vormer", knipoogde hij. En weg was hij!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties