Ook KV Mechelen krijgt de Brugse machine niet afgestopt: "Ook tegen elf hadden we het kunnen afmaken"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit Mechelen
| 2 reacties
Ook KV Mechelen krijgt de Brugse machine niet afgestopt: "Ook tegen elf hadden we het kunnen afmaken"

Club Brugge telt weer drie punten meer in het klassement na een bijzonder overtuigende zege op het veld van KV Mechelen, dat 65 minuten met z'n tienen speelde. "Ook tegen elf kregen we kansen om het af te maken", zag Ruud Vormer.

De aanvoerder van Club Brugge had wel een punt. Op een kopbal van Hairemans na had een gretig Mechelen het bijzonder moeilijk tegen Mechelen. "Er was veel beweging langs onze kant en verdedigend stond het goed. Als zij de bal hadden wisten ze niet goed wat ze moesten doen."

Vormer speelde zelfs met de handrem op, gaf hij toe. "Diatta schoot ‘m lekker binnen en dan hadden we het sneller moeten doodmaken, maar dat hebben we na de rust goed opgelost. In de tweede helft hield ik me toch een beetje in", zat hij met zijn gedachten al bij de match tegen Real Madrid. "Het wordt dinsdag hopelijk een fantastische match."

Kansen afmaken

De meeste spelers kwamen natgeregend de spelerstunnel binnengewandeld. Ook Simon Mignolet, maar die had geen spatje modder op zijn fluogele uitrusting. "De ploegmakkers hebben het me gemakkelijk gemaakt", lachte de Rode Duivel.

"Je verwacht een moeilijke match, maar we kwamen verdiend op voorsprong en dan viel die rode kaart. Wat we nu wel deden, beter dan de voorbije weken, is onze kansen afmaken. Al had het voor de rust (0-1) ook al 0-3 kunnen zijn. Na de rust hebben we dat wel goed gedaan", besloot Mignolet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties