Datum: 22/10/2023 13:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 11

Herbeleef KRC Genk - KV Mechelen (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen KRC Genk en KV Mechelen live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee! Lees 65 reacties...
KRC Genk (KRC Genk - KV Mechelen)
KRC Genk: Maarten Vandevoordt - Zakaria El Ouahdi - Mujaid Sadick Aliu - Mark McKenzie - Gerardo Arteaga - Bryan Heynen - Patrik Hrosovský - Christopher Bonsu Baah - Bilal El Khannouss - Joseph Paintsil - Andi Zeqiri
Bank: Joris Kayembe - Hendrik Van Crombrugge - Ouattara Aziz - Yira Collins Sor - Anouar Ait El Hadj - Daniel Munoz - Luca Oyen - Matias Galarza - Toluwalase Arokodare

KV Mechelen (KRC Genk - KV Mechelen)
KV Mechelen: Gaëtan Coucke - Sandy Walsh - Jordi Vanlerberghe - Elias Cobbaut - Daam Foulon - Ngal'Ayel Mukau - Kerim Mrabti - Geoffrey Hairemans - Nikola Storm - Rob Schoofs - Lion Lauberbach
Bank: Norman Bassette - Yannick Thoelen - Toon Raemaekers - Jannes Van Hecke - Yonas Malede - David Bates - Bilal Bafdili - Patrick Pflücke
1
KRC Genk - KV Mechelen: 0-0

1
We zijn eraan begonnen in Genk!
3
Bonsu Baah met een eerste poging. El Khannouss gaat tot aan de achterlijn en legt mooi voor. Bonsu Baah trapt hoog over.
6
Nikola Storm komt op een goede plaats om voor te geven, maar zijn bal bereikt niemand.
9
Paintsil gooit de bal van ver voor doel waar Heynen staat. Hij kan net niet bij de bal.
12
De eerste vrije trap van de wedstrijd is voor Genk nadat Paintsil met twee handen omver wordt geduwd. Hijzelf zet zich achter de bal en trapt hem goed in de korte hoek. Coucke staat op te letten en bokst de bal in corner.
13
In de counter komt KV Mechelen even opsteken, maar die wordt snel onschadelijk gemaakt.
16

Goal
Doelpunt van Christopher Bonsu Baah
Daar is Bonsu Baah plots! Zeqiri trapt op doel maar Coucke redt in eerste instantie. Baah volgt goed en plaats de bal heerlijk binnen. Het thuipubliek scandeert zijn naam!
19
Zeqiri trapt een volley net over doel nadat McKenzie naar voor oprukt.
21
Bonsu Baah - Zeqiri klikt goed vandaag! Baah gaat tot aan de achterlijn en geeft een korte pass aan Zeqiri die bijna met hakje de bal in doel legt. Coucke moest wel niet veel moeite doen hier.
23

KRC Genk - KV Mechelen
25
Bijna Hrosovsky! Na een mislukte corner kan Paintsil nog eens voor geven. Hrosovsky staat op de hoek van de zestien alleen en neemt hem op de volley. Zijn pegel gaat net naast.
26
Opnieuw Genk! El Ouahdi kan alleen tot vlak voor de zestien dribbelen. Zijn schot is te centraal en Coucke brengt makkelijk redding maar kan niet klemmen. Een paar tellen later trapt Heynen naast.
28
Opnieuw Bonsu Baah -Zeqiri. Baah komt heel dichtbij doel met weinig verdedigers in de buurt en wil afleggen voor Zeqiri die achter hem liep, toch steekt een Mechelse verdediger zijn been ertussen.
29
Zeqiri opnieuw! De spits van Genk kan plots op doel aflopen. Hij kapt de eerste verdediger uit maar daarna stuit zijn schot op een Mechels been.
31
De Mechelse fans zijn talrijk aanwezig en laten zich goed gaan ondanks de 1-0 achterstand!
37
El Khannouss kan na lang rondtikken voorzetten tot bij Zeqiri die in de bal duikt en over kopt.
37
Een zeldzame aanval van KV Mechelen wordt onschadelijk gemaakt. De Mechelse fans zagen een handsbal en we krijgen een VAR-check.
38
VAR oordeelt dat er geen sprake was van hands.
39
Schoofs dribbelt rond de zestien en probeert het dan ook maar eens. Zijn schot gaat naast.
41

Goal
Doelpunt van Bryan Heynen (Mark McKenzie)
Na 40 minuten staat een verdiende 2-0 op het bord. El Khannouss wipt een vrije trap op het hoofd van McKenzie die voor doel kopt tot bij Heynen. Die hoeft de bal enkel nog in doel te tikken.
44
McKenzie zorgt even voor spanning voor eigen doel wanneer hij een bal plots in de voeten van Storm geeft. Die zorgt voor een corner die uiteindelijk op niets uitdraait.
45+1
We krijgen twee minuten extra tijd.


Scheidsrechter
Rust


Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn er terug aan begonnen in Limburg!
47
De zon is ondertussen beginnen schijnen in de Cegeka Arena.
48
Maarten Vandevoordt lijkt zich even te verslikken op een Mechelse voorzet en lost de bal even. Niemand is gevolgd, dus geen grote gevolgen.
49
KV Mechelen is duidelijk beter uit de kleedkamer gekomen en houden voor het eerst in de wedstrijd een paar minuten balbezit.
54
Bijna 2-1!
Daar was Rob Schoofs bijna met de 2-1. Hij kopt een goede voorzet van heel dichtbij op Vandevoordt. Hier zat meer in voor Malinwa.
57
Na zwak uitverdedigen komt de bal tot bij Mrabti die naast trapt.
60
 Gele kaart voor Mark McKenzie

61
 Gele kaart voor Daam Foulon

61
Vrije trap voor Genk vanop een interessante positie. El Khannouss zet zich achter de bal en kan hem tot bij Zeqiri brengen. Die trapt onhandig over doel.
63
KRC Genk lijkt even verdwenen uit de wedstrijd. Er wordt nog wel een minimum aan druk gezet, maar het overwicht is nu voor Mechelen.
64
Sadick wil een voorzet weg kegelen maar hij trapt naast de bal. Uiteindelijk kan een KV Mechelen-speler hierdoor over doel trappen.
65
 Gele kaart voor Elias Cobbaut

67
Steven Defour grijpt in en wisselt twee keer.
67
Vervangen Ngal'Ayel Mukau
Ingevallen Patrick Pflücke


67
Vervangen Nikola Storm
Ingevallen Yonas Malede


68
Paintsil krijgt een open schietkans nadat een voorzet van Heynen doorgaat tot bij hem. Hij schiet op een goed oplettende Coucke. Een paar seconden later probeert Zeqiri het acrobatisch met een omhaal, maar hij raakt de bal niet.
73
Vervangen Lion Lauberbach
Ingevallen Norman Bassette


75

Goal
Doelpunt van Bilal El Khannouss (Bryan Heynen)
Bilal El Khannouss gaat op de een of andere manier voorbij drie Mechelen-verdedigers in het strafschopgebied. Hij komt één-op-één met Coucke en plaatst hem mooi binnen. Andi Zeqiri leek bijna het doelpunt te voorkomen toen hij ploegmakker El Khannouss vlak voor zijn schot omver maait.
79
Vervangen Bilal El Khannouss
Ingevallen Luca Oyen

El Khannouss krijgt een staande ovatie van het thuispubliek en zijn naam wordt luid gescandeerd wanneer hij het veld verlaat.
80
Vervangen Christopher Bonsu Baah
Ingevallen Matias Galarza


80
Vervangen Andi Zeqiri
Ingevallen Toluwalase Arokodare


87
Vervangen Joseph Paintsil
Ingevallen Anouar Ait El Hadj


90
Pflücke krijgt plots de bal voor zijn voeten en komt oog in oog met Vandevoordt. Pflücke trapt van heel dichtbij op de doelman.
90+1

Goal
Doelpunt van Anouar Ait El Hadj (Luca Oyen)
El Hadj trapt op magistrale wijze de bal in de bovenhoek met een geplaatst schot!


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.