Datum: 24/02/2024 16:00
Speeldag: Speeldag 27

RWDM en OH Leuven belonen zichzelf niet in degradatiekraker

Er werd hard gewerkt en veel geknokt. De middenvelders waren baas, maar toch zagen we twee doelpunten in deze degradatiekraker.

Voor de wedstrijd begon was er één grote verrassing. Zo was er bij RWDM geen spoor te bespeuren van Mercier. De spelmaker was het kind van de rekening na zijn zwakke invalbeurt van vorige week. De Fransman moest plaatsnemen in de tribune.

Weinig ruimte

Beide ploegen gaven in de beginfase elkaar weinig ruimte. Het was RWDM dat het bedrijvigste was en dit resulteerde in de beste kans van de eerste 15 minuten. Een prima voorzet van op links en Gueye met de kopbal. Hij zag zijn bal echter naast het doel gaan.

Noodgedwongen wissel

Het noodlot sloeg toe voor OH Leuven in het midden van de eerste helft. Zo moest Russo het veld verlaten na een duel. De Leuvense speler blesseerde zich aan zijn kuit en ging op de grond zitten.

Schingtienne kwam op het veld en nam plaats in de Leuvese driemansdefensie op de rechterkant.

RWDM beloont zichzelf

Na een halfuur spelen was het eindelijk zover. Het openingsdoelpunt! Mooie actie van Camara die de bal tot bij Biron bracht. Deze kraakte zijn schot, maar toch zat er genoeg kracht achter op de Leuvense doelman te verschalken.