Datum: 05/05/2006 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Lotto Park
Anderlecht laat champagne knallen
Jorg Keldermans
| 0 reacties
Anderlecht laat champagne knallen
Foto: © SC

Het doek is gevallen; de landskampioen van het seizoen 2005-2006 is gekend. Anderlecht had geen nood aan de nederlaag van Standard tegen Gent en zette zelf een mooie 3-0-zege neer tegen seizoensrevelatie Zulte Waregem. Twee vertrekkers, Traore en Tihinen, zetten de festiviteiten in gang. Een eigen doelpunt van Dindeleux zorgde voor de eindcijfers. Anderlecht behaalde haar achtentwintigste landstitel. De slotdag kende niet de spannende ontknoping waarop voetbalminnend België gehoopt had, maar daar zijn ze in het Astridpark niet rouwig om.
 
De avond begon met een feestelijk afscheid van Pär Zetterberg, waarbij de vader en de zoon van Pär de aftrap gaven. De emoties maakten echter al snel plaats voor spanning. Anderlecht wist immers dat alleen een zege hen zekerheid zou geven over de landstitel. De thuisploeg nam meteen het initiatief en zocht een snelle treffer. Frutos schoot al snel net naast en Wilhelmsson testte na een mooie actie de vuitsen van Merlier. Zulte Waregem voetbalde aardig mee en kreeg een goede kans via Sergeant die zijn schot volledig kraakte. Aan de overzijde was Merlier baas over Goor en Serhat.  Toch kwam het eerste gejuich aan Anderlecht-zijde niet omwille een doelpunt vaan paars-wit, wel omwille van een treffer van Gent bij Standard. Toen het even later 0-2 werd in Luik, viel de spanning grotendeels weg in Anderlecht.

Anderlecht speelde nog enkele goede kansen bij elkaar, maar het was wachten tot enkele minuten voor het rustsignaal alvorens het bevrijdende doelpunt viel. Een vrije schop van Zetterberg werd gemist door doelman Merlier en Traore, eerder ongelukkig in zijn acties, duwde de 1-0 binnen. De druk was meteen volledig weg en Anderlecht kon na de rust helemaal vrijuit gaan voetballen. Tweemaal Mpenza en Zetterberg vonden het doel niet, Tihinen deed dat wel. Andermaal ging doelman Merlier niet vrijuit. De hoekschop werd binnengekopt door de centrale verdediger van de Brusselaars. Even voorbij het uur was de wedstrijd helemaal beslecht. Dindeleux duwde een lage voorzet in eigen doel. Anderlecht leek even op zoek te gaan naar een hogere score, maar begon vervolgens aan de viering te denken waardoor de wedstrijd aan kwaliteit inboette. Zetterberg kreeg nog een emotioneel afscheid, waarna de champagne ontkurkt werd. Het wordt een lange nacht in en om het Astridpark. [AN]        

Vooraf

Jupiler Pro League

 Speeldag 34