Datum: 26/04/2009 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Jan Breydel
Genk op een diefje naar de vijfde plaats
Nico Wieme
| 0 reacties
Genk op een diefje naar de vijfde plaats
Foto: © SC

Racing Genk is met het kleinste verschil gaan winnen op het veld van Cercle Brugge. De Limburgers speelden geen overweldigende partij, maar hadden genoeg aan een mooi vluchtschot van Tom De Mul en een doelpunt van Ngongca Anele.

De wedstrijd tussen Cercle Brugge en KRC Genk trok zich moeizaan op gang. De thuisploeg kreeg het eerste kwartier weinig lijn in het spel, de bezoekers hadden veel balbezit, maar dat leidde niet tot uitgesproken kansen. De eerste vlotte actie bij groen-zwart was meteen raak: Kanu schakelde David Hubert uit, bediende Frederik Boi en de nieuwbakken Cerclemiddenvelder schoof de bal mooi aan de verste paal binnen.

 

Deze voorsprong gaf de Bruggelingen vleugels, want plots begon de ploeg te draaien. Kanu viseerde de vingertoppen van Davino Verhulst en even later schoot Oleg Iachtchouk, na een mooi hakje van de Braziliaan, onbesuisd over. Het enige wat Genk daartegenover kon stellen was een schot uit de tweede lijn van Daniel Tözser, dat net naast ging. Zo mocht de thuisploeg met een al bij al verdiende voorsprong de rust in. De Limburgers gaven op geen enkel moment de indruk dat zij zich naar de vijfde plaats wilden voetballen.

 

De tweede periode kon voor Genk niet beter beginnen. Daniel Pudil vond de vrijstaande Tom De Mul, die met een gekruist vluchtschot Bram Verbist geen schijn van kans gaf. Wie dacht dat Genk hierdoor gelanceerd was, kwam bedrogen uit. Het beste spel bleef van Cercle komen. Verhulst moest een aantal keer gevat reageren op pogingen van Boi en Kanu.

 

Een kleine twintig minuten voor tijd kreeg Cercle een koude douche. Pudil mocht een vrijschop van op links trappen; via het been van Goran Ljubojevic belandde de bal bij de vrijstaande Ngongca Anele, die zijn derde competitietreffer scoorde. Tien minuten later lukte Iachtchouk ei zo na de gelijkmaker, het afstandsschot van de Cerclespits spatte echter tegen de paal uiteen.

 

De thuisploeg drong nog wel aan en dat leverde enkele hoekschoppen op, maar telkens zonder gevaar. Zo mocht Genk de drie punten mee naar Limburg nemen. De Limburgers doen dankzij deze zege een uitstekende zaak in de stand en klimmen op naar de vijfde stek, op zes punten van het nummer drie Club Brugge. (AN)

Herbeleef Cercle Brugge - KRC Genk

Jupiler Pro League

 Speeldag 31