Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Ivan Leko pleegt broedermoord
Steurbaut Kersten

Ivan Leko stuurt zijn blauw-zwarte vrienden met een zware kater terug naar Brugge. Met twee doelpunten bezorgde de 31-jarige Kroaat Germinal Beerschot de eerste zege in vijf wedstrijden.

Club Brugge acteerde achterin opnieuw op lemen benen. Karel Geraerts bleef op rechts en Jacky Mathijssen posteerde Bernt Evens op links en Philippe Clement centraal voor de geschorste Antolin Alcaraz.

West-Vlaamse boter

Germinal Beerschot -met Faris Haroun, Bart Goor en Igor Mitreski in de basis- startte furieus en profiteerde al snel van de onzekere blauw-zwarte achterhoede. Tosin Dosunmu sneed in de derde minuut al door de boter als ware het West-Vlaamse boter, maar de Nigeriaan besloot naast.

Twee minuten later was het toch raak. Ivan Leko twijfelde niet en knalde een afvallende bal met rechts in de korte hoek binnen. Zijn doelpunt tegen goede vriend Stijn Stijnen was een feit.

Paul Kpaka had even later de 2-0 moeten scoren. Na opnieuw stuntelig verdedigen bij blauw-zwart kon de aanvaller uit Sierra Leone alleen richting Stijnen gaan, maar hij besloot recht op de nationale doelman. Net voor rust was Stijnen wel geklopt, maar spatte zijn schot uiteen op de dwarsligger.

Proto op niveau

In een fel openingskwartier was ook Club Brugge twee keer dicht bij een doelpunt, maar Silvio Proto toonde zijn collega aan de overkant dat hij een waardige concurrent is bij de Rode Duivels.

Eerst haalde hij een schot van Joseph Akpala uit de kruising. Wesley Sonck probeerde na een slimme doorsteekpass van Vadis de Anderlecht-huurling te omspelen, maar Proto stoorde goed waardoor de inzet van de Ninovieter veel te zwak was.

Club Brugge ging na rust op zoek naar de gelijkmaker, maar deed dat met weinig visie en creativiteit en werd makkelijk opgevangen door Germinal Beerschot. Toen Vadis Akpala toch alleen voor doel kreeg, besloot de Nigeriaan onbesuisd over. Een schot van Mohamed Dahmane ging naast.

Veilige plaats Germinal Beerschot

Leko stelde vanop de stip met zijn tweede van de avond de zege veilig. Germinal Beerschot vergroot dankzij de zege de kloof met de vijftiende plaats tot acht punten en mag met een gerust hart de laatste competitiematchen tegemoet kijken. Club Brugge kan AA Gent zien naderen tot op drie punten.