Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Jan Breydel
Sergeant doorprikt Europese droom Westerlo
Fabian Morren

Westerlo speelt komend seizoen geen Europees voetbal. De Kempense club ging onderuit bij Cercle Brugge (2-1) na een laat doelpunt van Tony Sergeant.

Odita had Westerlo al snel op voorsprong kunnen brengen, twee keer op aangeven van Ruiz. De eerste keer kopte de aanvaller over, nadien kwam hij net te kort.

Cercle toonde zich een pak efficiënter. Na balverlies van Jef Delen, zette Gombami voor en De Smet werkte af. Westerlo was even aangeslagen en kwam niet verder dan een schot van Rachid Farssi. Tot vlak voor de rust Ruiz zijn zestiende van het seizoen tegen de touwen kopte, na een voorzet van Lucas Zelenka.

In de tweede helft moest Westerlo op zoek gaan naar de zege. Het team van Jan Ceulemans had anders immers geen uitzicht meer op Europees voetbal. De kansen waren echter schaars, al had de 18-jarige doelman Coppens nog wel een goeie redding in huis op een schot van Ruiz. Wanneer niemand het nog verwachtte maakte Sergeant er nog 2-1 van.