Datum: 08/04/2018 18:00
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)

Herbeleef KAA Gent - Club Brugge (Play-off 1)

Volg de match tussen KAA Gent en Club Brugge live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

De opstelling van leider Club


De opstelling van uitdager AA Gent


Wat een ontvangst voor de spelers!


Geen topschutter Yaremchuk in Gentse basiself

Geen topschutter Yaremchuk in Gentse basiself
17:39
Club Brugge kon al drie keer op rij niet winnen
Blauw-zwart en de Ghelamco Arena, geen geslaagd huwelijk. De voorbije drie keren ging Club telkens de boot in. De laatste overwinning dateert van 8 mei 2016. José Izquierdo loodste zijn ploeg toen naar een eclatante 1-4, een week later werden de West-Vlamingen kampioen.
17:49
Yves Vanderhaeghe geeft in het interview voor de match aan dat hij vooral focust op de tweede plaats en de afstand met de ploegen achter AA Gent. De kloof van negen punt is immers niet min. Toch lijkt het vandaag een beetje alles of niks voor de thuisploeg, 6 punten of 12 stuks. Een wereld van verschil.
17:56
Ivan Leko legt zijn keuze voor Touba uit
"Touba is een jonge speler met een enorm fysiek potentieel. We verwachten defensief en offensief veel van hem. Met zijn loopacties kan hij voor voorzetten en gevaar zorgen. Hij heeft een totaal ander profiel dan Limbombe, maar wij geloven dat het collectief altijd het belangrijkste is. Touba moet vandaag dus gewoon deel van het geheel zijn", aldus de coach van Club Brugge.
17:58
We zijn er klaar voor in zinderende Ghelamco Arena!
De spelers hebben het veld betreden en de man die de partij in goede banen moet leiden, is Nicolas Laforge. Iemand die niet vies is van rode kaarten en strafschoppen. We zijn er helemaal klaar voor, let's go!

Vooraf

16:58
Welkom dames en heren! Binnen iets meer dan een uur trappen AA Gent en Club Brugge de immer prestigieuze 'Slag om Vlaanderen' af in een ongetwijfeld zinderende Ghelamco Arena. Voor Gent een uitgelezen en mogelijk ook de laatste kans om zich nog in het titeldebat te mengen.
1
Daar is al meteen de 1-0! Moses Simon stuurt de bal naar de tweede paal en daar kopt Samuel Kalu via Kenneth Vermeer, Brandon Mechele en de paal binnen. Wat een blitzstart van de thuisploeg! Het kot staat al meteen in brand!
2

Goal
Doelpunt van Samuel Kalu Ojim (Moses Daddy-Ajala Simon)
Moses Simon stuurt de bal naar de tweede paal en daar kopt Samuel Kalu via Kenneth Vermeer, Brandon Mechele en de paal binnen. Wat een blitzstart van de thuisploeg! Het kot staat al meteen in brand!
4
Samuel Gigot laat de 2-0 liggen!
Club Brugge is het noorden volledig kwijt en bijna kopt Samuel Gigot, die volledig alleen staat in de zestien, de 2-0 binnen voor AA Gent. Ivan Leko kijkt sip, dit had hij niet zien aankomen.
6
Dan toch een eerste keertje Club Brugge met Lior Refaelov, die rond de zestien ruimte maakt voor een schot. De inzet van de schaduwspits valt echter netjes in de handen van Kalinic.
7
Derde kans voor Gent, Club ziet sterretjes!
Moses Simon is een gesel voor Dion Cools en pakt uit met een strakke voorzet die net niet kan beroerd worden door zijn spits Janga. Als die het leer geraakt had dan stond het ongetwijfeld al 2-0. De sfeer is top in de Ghelamco Arena!
9
Toch even een rustpuntje in de match na die overweldigende start van AA Gent. De fans bouwen nu al een feestje, kan Club zich snel herstellen van die vroege uppercut? Daar ziet het voorlopig althans niet naar uit...
11
Club moet reageren na die vroege klap
Lior Refaelov probeert goed tussen de lijnen te bewegen en vindt al een paar keer de ruimte, het levert voorlopig echter geen kansen op. Wel al de tweede hoekschop voor Club, dat de bal krijgt van AA Gent.
15
Dejaegere knalt op Vermeer!
Club Brugge heeft wel wat overwicht en balbezit, maar de kansen zijn allemaal voor AA Gent. Dit keer kapt Brecht Dejaegere zich prachtig vrij in de zestien en hij knalt staalhard op Kenneth Vermeer.
17:19
Leko kiest voor Touba in plaats van Limbombe
De grootste verrassing in de op twee plaatsen gewijzigde opstelling van Club Brugge is de basisplaats van Ahmed Touba. De 20-jarige flankspeler kwam dit seizoen nog maar twee keer in actie. Enkel tegen Eupen op speeldag 2 begon hij in de basis
17:21
Ook matchwinnaar van vorige week Lior Refaelov krijgt z'n kans van Ivan Leko, hij speelt in steun van diepe pocketspits en topschutter van Club Brugge Abdoulay Diaby. Wesley Moraes verhuist zo ietwat verrassend naar de bank.
17:25
Yves Vanderhaeghe heeft geen enkele reden om zijn team te wijzigen na die topprestatie op het veld van Anderlecht van vorige week. Dat betekent dus dat topschutter Roman Yaremchuk op de bank begint. Het is vooral uitkijken naar het gevaar op de flanken van Moses Simon en Samuel Kalu.
18
"Oooh wat zijn die boeren stil!"
Het thuispubliek kirt van de pret en jent de bezoekers uit Brugge: "Oooh wat zijn die boeren stil!" De fans van Club hebben dan ook weinig redenen om te juichen want hun ploeg delft voorlopig het onderspit in de Ghelamco Arena.
20
Dion Cools vindt maar geen manier om Moses Simon af te stoppen, tenzij dan foutief. De jonge rechtsback van Club ziet af en zijn Nigeriaanse tegenstander zit duidelijk in bloedvorm. Volgt straks dan die transfer naar de Premier League?
22
Ivan Leko springt uit zijn vel
De trainer van Club Brugge is absoluut niet tevreden met wat zijn elftal op de mat tovert, hij wil meer voetbal zien en jaagt zijn mannen naar voren. Yves Vanderhaeghe van zijn kant kan alleen maar content en fier zijn.
23
Kopbal van Kalu gaat maar net over!
Eenrichtingsverkeer is het nu ook niet, maar de rijpe kansen zijn allemaal voor Gent! Samuel Kalu troeft Dion Cools af en ziet zijn kopbal een metertje over het doel van Vermeer belanden. Het had eigenlijk al 2-0 moeten staan.
24
Ineens is daar dé kans voor Diaby!
Een scherpe tegenstoot van Club via Lior Refaelov die perfect zijn maatje Diaby richting Kalinic stuurt. De Malinese spits moet vanuit een scherpe hoek uithalen en vindt de Kroatische doelman van Gent op zijn pad. Bijna 1-1!
27
We hebben ons nog geen minuut verveeld, vooral met dank aan de scherpe aanvalspogingen van AA Gent. De thuisploeg trekt het niveau van vorige week in en tegen Anderlecht duidelijk door. Gaan ze dan toch nog meedoen voor de titel?
29
Wat een misser van Diaby!
Een knappe combinatie in de zestien tussen Vanaken en Diaby mislukt aanvankelijk, maar via Esiti belandt de bal opnieuw in de voeten van de vrijstaande Clubspits en die trapt maar nipt naast! Tweede dikke kans op 1-1!
31
AA Gent lijkt nu toch wat te verslappen en Club Brugge ruikt de gelijkmaker. Het publiek voelt dat het een tandje moet bijsteken, maar lijkt ook wat te twijfelen. Het is in ieder geval nog niet gedaan, we zijn intussen een halfuur ver.
33
Toch nog eens AA Gent met Janga die een duel wint van Mitrovic en gevaarlijk voor doel zwiept, maar de controle van Kalu in het centrum van de zestien is niet goed genoeg om Vermeer te kunnen bedreigen.
35
Kalu haalt verschroeiend uit, maar mikt naast!
De Buffalo's hebben hun tweede adem gevonden na die verbluffende start en het is alwéér Kalu die voor dreiging zorgt. De Nigeriaanse winger gaat op Denswil af en kan uithalen, maar Vermeer kan de bal naast kijken.
38
Verraderlijke vrije trap van Vanaken!
Hans Vanaken leek zich even bezeerd te hebben na een totale miskleun, maar neemt even later toch een vrije trap. De afstand tot het doel is groot, maar de Limburgse spelmaker pakt toch uit met een stevige knal, Kalinic moet vol aan de bak!
40
Club Brugge blijft hoekschoppen versieren en maakt haast, je begint toch te voelen dat de 1-1 niet onmogelijk is. Al had het eigenlijk ook al gerust 2-0 kunnen staan voor AA Gent. Kansen langs beide kanten, ook Diaby kreeg er al twee huizenhoge.
42
Blauw-zwart gaat op zoek naar de 1-1
De tijd tikt weg in het voordeel van AA Gent, Club moet haast maken als het nog voor de rust die gelijkmaker wil. Ruud Vormer mag een vrije trap aansnijden, maar de bal is net iets te hoog voor Hans Vanaken en bereikt ook de sterke Mitrovic niet.
45
We gaan rusten bij 1-0 na vermakelijke eerste helft
Wat een eerste 45 minuten! AA Gent begon furieus en had gerust drie keer kunnen scoren, maar mikte er maar eentje voorbij Vermeer. Ook Club had kansen via Diaby. De topschutter van blauw-zwart liet die echter liggen. Dure missers!


Scheidsrechter
Rust
AA Gent - Club Brugge: 1-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Ahmed Touba
Ingevallen Krepin Diatta


47
Debuut van jonge Senegalees Diatta
Opvallende wissel bij Club: Ahmed Touba is in de kleedkamer gebleven en wordt vervangen door de veelbelovende Krépin Diatta (19) uit Senegal. Kan die meteen zijn kunstjes tonen bij zijn debuut?
50
Het begin van de tweede helft is een pak minder flitsend dan dat van de eerste, maar dat mag ook niet bepaald verbazen. Club probeert het tempo op te krikken, Gent ondergaat het een beetje en kijkt de kat uit de boom. Loerend op een counter...
52
Vormer knalt wild over!
Knappe actie van Lior Refaelov, die zijn voorzet eerst afgeblokt ziet en vervolgens de herneming tot bij Ruud Vormer krijgt. De Gouden Schoen kan uithalen, alleen vliegt zijn poging meters over het doel van Kalinic. Dit zijn we niet van hem gewend!
54
Kalinic even groggy na botsing met Mechele
De zoveelste hoekschop voor Club, maar die wordt makkelijk uit de lucht geplukt door Kalinic. Brandon Mechele probeert nog wel bij de bal te komen. In al zijn enthousiasme raakt hij de Kroatische doelman vol tegen de kaak. Auwch!
57
Club Brugge wordt alsmaar sterker
AA Gent heeft nog niet kunnen dreigen in de tweede helft en wordt op dit moment gedomineerd door Club Brugge. Refaelov en Vanaken proberen de openingen te vinden, maar de Buffalo's hebben niet voor niks de beste defensie van het land.
60
Diatta is alvast fris ingevallen en wint verrassend genoeg een stevig kopduel, een leuke verschijning die ruwe diamant uit Senegal. Intussen zit Club Brugge al aan zeven hoekschoppen. Die hebben wel nog niks opgeleverd.
62
Ruud Vormer heeft zijn avondje niet
Zijn corners zijn ongevaarlijk en ook de passing van de Gouden Schoen is bijzonder pover. Een makkelijke bal voor Cools tikt hij op knullige wijze over de zijlijn. Tot groot jolijt van het thuispubliek, dat de Nederlander maar wat graag jent.
63
Vervangen Anderson Esiti
Ingevallen Giorgi Chakvetadze


64
Nu toch bijna Vormer!
Abdoulay Diaby houdt op zijn eentje de hele defensie aan de praat en zijn lage voorzet vanaf links zorgt voor paniek bij AA Gent. In de rebound krijgt de spits het leer nog tot bij de vrijstaande Vormer, maar die mist zijn afdruk compleet!
67
En daar is Vormer opnieuw!
Club Brugge omsingelt de vijandige zestien en ook de bezoekende fans voelen dat er iets in de lucht hangt. Ruud Vormer kan nog eens zijn traptechniek etaleren. Het schot van de Gouden Schoen gaat niet zo gek ver over.
69
Vervangen Abdoulay Diaby
Ingevallen Wesley


74
Vervangen Moses Daddy-Ajala Simon
Ingevallen Roman Yaremchuk


75
Yaremchuk toont zich meteen!
De pas ingevallen Roman Yaremchuk krijgt wat ruimte en haalt zonder pardon uit, een forse knal die wel meters naast het doel van Vermeer vliegt. AA Gent herademt eventjes, het heeft het na rust niet onder de markt.
77
Heerlijk actie Vanaken en bijna 1-1!
Wat een fenomenale dribbel van Hans Vanaken, die in de zestien uitpakt met een slalom uit het boekje. De draaischijf van Club dwingt Kalinic ook tot een serieuze redding, dit had de 1-1 kunnen en misschien wel moeten zijn!
79
Het evenwicht is hersteld na de wissels van Yves Vanderhaeghe. AA Gent steekt weer eens de neus aan het venster en het is niet toevallig Yaremchuk die bijna fors kan knallen. Club Brugge heeft nog elf minuten, de tijd begint te dringen.
82
Heeft Club nog een antwoord in huis?
Het slofoffensief van de leider moet er nu toch stilaan gaan komen, maar het leger van Ivan Leko lijkt zo stilaan wat uitgeblust na die sterke tweede helft. AA Gent komt alsmaar dichter bij de drie punten.
83
Vervangen Dion Cools
Ingevallen Emmanuel Bonaventure Dennis


88
Vervangen Samuel Kalu Ojim
Ingevallen Franko Andrijasevic


93
Wesley laat nog een serieuze kans liggen!
Een ultieme poging van Wesley, die alleen naar Kalinic mag trekken, belandt nog in het zijnet! AA Gent ontsnapt nog aan de gelijkmaker en die was misschien wel verdiend geweest. Al had de thuisploeg voor rust gerust meer kunnen scoren.
94
Einde van de match, AA Gent wint!
Het zit erop! Een bijzonder aangename 'Slag om Vlaanderen' eindigt op 1-0 in het voordeel van AA Gent. Club Brugge zal wel balen want na die gemiste start, knokte het zich goed in de match en het had misschien wel een puntje verdiend.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.