Tim Smolders blikt vooruit op de kraker tussen de twee beste teams van PO1: "Het titelparcours is gereden, ook al verliest Club"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 5 reacties
Tim Smolders blikt vooruit op de kraker tussen de twee beste teams van PO1: "Het titelparcours is gereden, ook al verliest Club"
Foto: © photonews

Komende zondag kijken AA Gent en Club Brugge elkaar in de ogen. De Slag om Vlaanderen is iedere keer weer een prestigestrijd. Tim Smolders kijkt vooruit op het duel tussen zijn twee ex-clubs.

"Begint de topper om 18 uur? Ideaal!", zegt koersfanaat Smolders die eerst nog Parijs-Roubaix wil meepikken. "Ik verwacht een mooie strijd tussen de twee beste ploegen van play-off 1. Gent zit vol vertrouwen, terwijl Club Brugge een boost kreeg in zijn laatste wedstrijd."

Drie nederlagen na elkaar

Gent won drie keer op rij van Club in de Ghelamco Arena. De laatste keer dat blauw-zwart de volle buit meegraaide in de Arteveldestad, dateert van 8 mei 2016. Een week later werden de West-Vlamingen kampioen...

"Het titelparcours is nu al gereden, ook al verliest Club", gaat Smolders verder. "Hoe sneller ze het kampioenschap kunnen beslissen, hoe beter voor hen natuurlijk. De revanchegevoelens van de jongste nederlagen spelen sowieso mee."

Het wordt een dubbeltje op zijn kant, maar ik geef Gent een licht voordeel

Toch ziet Smolders de Buffalo's zondag aan het langste eind trekken. "Er staat een stevig geheel. Bronn en Gigot geven achterin weinig weg. Verder draait het middenveld enorm goed met een Verstraete die veel veel progressie boekte. Club heeft daarentegen de ervaring in de grote matchen. Het wordt een dubbeltje op zijn kant, maar ik geef Gent een licht voordeel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties