De 3-5-2 van gewoonlijk of past Club Brugge z'n systeem zondag aan omwille van één speler?

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 3 reacties
De 3-5-2 van gewoonlijk of past Club Brugge z'n systeem zondag aan omwille van één speler?
Foto: © photonews

AA Gent-Club Brugge, dat wordt een duel tussen twee trainers die graag uitgaan van eigen kracht. Desondanks bestaat de kans dat traditionele en succesvolle 3-5-2 van Club Brugge voor de gelegenheid een 3-6-1 wordt. En daar is een goeie reden voor.

Die reden luistert naar de naam Lior Refaelov. De 31-jarige Israëliër kroonde zich tegen Genk tot matchwinaar. 'Rafa' had de ballen om die late penalty om te zetten en viel in het algemeen ook sterk en fris in. Dé joker van blauw-zwart was vandaag ook een item op de persbabbel van Ivan Leko: "Ik reken al van in het begin van het seizoen op 'Rafa'. Hij was in het aanvankelijk zelfs een van onze beste spelers, daarna is hij uit de ploeg gegaan, vooral om tactische redenen." 

Ook zondag belangrijk

Maandenlang kwam hij amper van de bank, maar nu lijkt de sierlijke artiest helemaal terug: "Hij is de laatste weken goed bezig. Lior is iemand met extra kwaliteit en in play-off 1, met belangrijke en beslissende momenten, hebben we die extra kwaliteit en persoonlijkheid nodig. Ik geloof dat hij ook zondag zijn middagje kan hebben."

Maar zal dat dan als invaller of als basispion zijn? En moet Leko dan niet switchen qua veldbezetting? "Een ander systeem hanteren, kan een oplossing zijn, maar met dit systeem hebben we al heel veel mooie dingen getoond. Dat geeft ons meteen het vertrouwen dat het zo ook kan lukken in Gent. Maar dat betekent niet dat Refaelov niet kan spelen, hij kan ook als middenvelder of tweede aanvaller uit de voeten." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties