KRC Genk - KAA Gent

Genk knalt met kleinste verschil voorbij ongelukkige Gentenaars
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties

KRC Genk haalt het van Gent met het kleinste verschil

Genk knalt met kleinste verschil voorbij ongelukkige Gentenaars
Foto: © photonews

KRC Genk heeft druk gezet op de concurrentie in de titelstrijd. De Limburgers haalden het met het kleinste verschil van een extreem ongelukkig AA Gent.

We zagen, zonder Odjidja en Dompe, een ander AA Gent dan tegen Standard. De Buffalo's mikten vooral op de counter en dat lukte wonderwel. KRC Genk gaf zeeën van ruimte weg en zo werd het een paar keer heet voor de kooit van Vukovic. Asare en Dejaegere konden profiteren van onder meer een slapende Joakim Maehle, die wellicht zijn slechtste match sinds zijn komst bij Genk afwerkte.

De afwerking liet echter te wensen over bij de bezoekers en zo kwam Genk een paar keer goed weg. Aan de overkant zorgde vooral een bedrijvige Ito voor het gevaar met goeie dribbels en dito voorzetten. Kaminski haalde wat ballen uit zijn doelkader, maar moest zich voor de rust toch twee keer omdraaien.

Bronngelukkig

Dylan Bronn was twee keer de pineut. Eerst week een schot via zijn kruis af op zijn arm en legde Visser de bal op de stip. Bij de bezoekers geloofden ze hun ogen niet, zeker omdat een overtreding op Dejaegere in de andere zestien niet gefloten werd. Malinovskyi knalde de bal staalhard binnen. Even later stond de Oekraïner opnieuw aan het kanon, deze keer week het schot af op... Dylan Bronn alvorens tegen de netten de vliegen.

Serieuze dubbele opdoffer dus voor AA Gent, zo vlak voor de rust. Racing Genk zou de voorsprong na de rust met een goeie periode uiteindelijk rechtvaardigen, maar ook in de tweede helft kon het nog alle kanten uit. De bezoekers misten opnieuw enkele kansen en Visser legde de bal voor een soortgelijke fase als die in de eerste helft niet op de stip. Het zou niet zijn enige mistasten zijn.

Malinovskyi werd in de extra tijd nog van het veld gestuurd na wat meer leek op een ongelukkige botsing dan echt natrappen in het gezicht van Verstraete. Timothy Derijck zou nog milderen voor AA Gent en er kwam nog een slotoffensief, maar de Buffalo's starten met nul op negen aan play-off 1. KRC Genk zet dankzij de zege druk op de concurrentie in de titelstrijd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws