Reactie Strafschopfases beheersen Genk-Gent: "Voor de play-offs begreep ik de regels, nu niet meer"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Genk
| 62 reacties
Strafschopfases beheersen Genk-Gent: "Voor de play-offs begreep ik de regels, nu niet meer"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De clash tussen KRC Genk en AA Gent zal nog even nazinderen, vooral bij de bezoekers. Zij voelden zich bekocht bij enkele strafschopfases.

"Op zich spelen we een goeie wedstrijd, maar we werden er niet voor beloond", aldus Brecht Dejaegere achteraf. "Er waren wel wat fases die cruciaal waren, onder meer die strafschopgevallen en de kopstoot van Dewaest." Ook Dejaegere zelf kwam in aanraking met Dewaest, waarbij de bal ook op de stip had gekund.

"Op het moment dat ik ging trappen, zag ik hem met gestrekt been aankomen. Dat mag nog altijd niet volgens mij." Het gespreksonderwerp was echter de twee handsballen in de zestien. Bij Bronn ging de bal op de stip, bij Lucumi niet. "Er zijn nieuwe regels in verband met handspel. Voor mij was het duidelijk vóór die verandering, nu weet ik niet meer hoe of wat. Het is heel zuur."

Op het einde van de rit kijkt iedereen naar de punten

-Brecht Dejaegere

Gent blijft achter met nul op negen. "Hoe je het ook draait of keert, in de play-offs draait het om efficiëntie. Op het einde van de rit kijkt iedereen naar de punten. We hebben onze start gemist, maar we moeten ons optrekken aan het goeie spel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties