Dewaest opgelucht: "Hadden de match in handen, maar in die tien dolle minuten..."
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 22 reacties

Sébastien Dewaest na de nipte zege tegen Gent

Dewaest opgelucht: "Hadden de match in handen, maar in die tien dolle minuten..."
Foto: © photonews

KRC Genk heeft dankzij een felbevochten zege voorlopig vier punten voorsprong op dichtste achtervolger Club Brugge. Sébastien Dewaest was vooral opgelucht.

"In tien dolle minuten slikten we dat doelpunt, pakten we rood en moest Maehle nog eens op de lijn redden. We hadden de match in handen, maar konden evengoed met een gelijkspel achterblijven", aldus de centrale verdediger van de fiere competitieleider.

Opstootje met Bezus

Het was ook een felle match. "Dit is play-off 1, alles is intenser en de spelers halen ook hun niveau naar omhoog." Er kwam zelfs een opstootje met Bezus aan te pas. "Wat er gebeurde? Ik maakte een overtreding en wou mijn positie opnieuw innemen toen ik de bal tegen het achterhoofd kreeg. Ik dacht dat Bezus dat opzettelijk deed. Toen we afgekoeld waren, legde hij uit dat hij de doelman uit z'n doel zag staan en hem meteen wou lobben."

Een minder goeie zaak was uiteraard de rode kaart voor Ruslan Malinovskyi aan het einde. Visser oordeelde dat hij Verstraete met opzet in het gezicht trapte. Domper voor Genk, want de wedstrijden tegen de voornaamste titelconcurrenten, Club Brugge en Standard, komen eraan. "Wat ik gehoord heb is dat het niet het niet opzettelijk was. Ik hoop dat hij er dus volgende week gewoon bij is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties