KRC Genk - Club Brugge

Leandro Trossard 13' 1-0
1-1 36' Hans Vanaken (pen)
Ruslan Malinovskiy (pen) 55' 2-1
(Junya Ito) Mbwana Ally Samatta 80' 3-1
Indrukwekkend Genk wint oververdiend van Club Brugge (maar toch weer commotie omwille van penalty)
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

Genk won in eigen huis verdiend van Club Brugge

Indrukwekkend Genk wint oververdiend van Club Brugge (maar toch weer commotie omwille van penalty)
Foto: © photonews

We gaan niets van de prestatie van Genk afdoen. De Limburgers waren fantastisch, speelden met lef en branie. Maar de beslissende goal was er eentje die voor commotie zorgt. Een penalty die volgens de nieuwe regels volledig terecht is. Maar misschien moeten die regels toch in vraag gesteld worden.

Dat Genk-Club Brugge 1-1 stond bij de rust was helemaal niet naar het beeld van de wedstrijd. De leider speelde 'met ballen aan het lijf'. Man tegen man over het hele veld. Je moet het Philippe Clement nageven: hij durft. Zo viel ook de 1-0. Trossard onderschepte een ziekenhuisbal van Denswil en maakte het schitterend af met een schot in de hoek.

Indrukwekkend Genk

En daarna: een belegering van Genk, waar Club miraculeus - en ook dankzij Horvath - zonder kleerscheuren uitkwam. Samatta en Trossard stuitten beiden op de Amerikaanse doelman. De drie centrale verdedigers van blauw-zwart wisten niet wat hen overkwam. Tijd om uit te voetballen kregen ze niet.

Maar toch kreeg Genk het deksel op de neus. Uronen stopte de doorgebroken Vormer, maar van achter kwam Heynen nog aangegleden en die raakte Vormer wel vol: bal op de stip en een koud kunstje voor Vanaken. Helemaal tegen de gang van het spel in, maar Genk moest het zichzelf aanwrijven. Een doelpunt van Dewaest werd nog afgekeurd voor buitenspel.

Maar wat een leuke match! Genk was beter, maar de spanning die erin zat tussen de twee beste ploegen van het land was heerlijk. De supporters maakten van het stadion een echte Arena.

Letter van de wet, in strijd met de geest van het spel

En dan... de regel waarvan we nooit zullen begrijpen waarom hij op deze manier werd ingevoerd: "Een arm die weg van het lichaam staat, die bij een sliding opengaat of gewoon boven de schouder wordt gehouden wordt bestraft met handspel. Ook als de bal van dichtbij wordt aangeschoten of als de speler met de rug naar de bal staat en niet ziet wat op hem afkomt."

Ja, Mechele kreeg de bal tegen de hand, maar die was achter zijn rug en hij keek niet naar de bal. Boucaut ging de VAR raadplegen, twijfelde, maar wees toch naar de stip. De ref wou hem zelf niet geven, maar werd gebonden door de letter van de wet. Pas op, de voorsprong was oververdiend voor Genk, maar als dit penalty is... Daar kan je als verdediger niks aan doen.

Genk bleef de volle negentig minuten lopen en ondanks dat sommigen er echt door zaten, bleven ze kansen afdwingen. Een pluim voor Clement, die zijn ploeg zo durfde laten spelen. Ito ging voor de zoveelste keer zijn man nog eens voorbij, zette voor en Samatta kopte zijn eerste van de play-offs binnen. Een heel mooie goal. Indrukwekkend!
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws