Ook in het analistenkamp begrijpt niemand iets van de "bizarre" nieuwe handsregel
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 18 reacties

Enkele analisten vonden de handsbal van Mechele tegen Genk geen penalty waard

Ook in het analistenkamp begrijpt niemand iets van de "bizarre" nieuwe handsregel
Foto: © photonews

Racing Genk toonde zich zondagavond de meerdere van Club Brugge in een wedstrijd waarvan er een topic bijzonder veel aandacht zal opeisen: de handsbal van Brandon Mechele gevolgd door een penalty.

Sinds de nieuwe handsregel bij het begin van de play-offs in leven is geroepen wordt er erg vaak naar de stip gewezen door de refs. Dat was ook in de topper van zondagavond het geval. Brandon Mechele kreeg de bal, onvrijwillig, tegen zijn hand en na consulteren van de VAR kende Boucaut KRC Genk een strafschop toe.

Analisten Imke Courtois, Jan Mulder en Marc Degryse vonden het alle drie geen strafschop waard. Al moesten ze ook wel toegeven dat het reglement correct werd toegepast. "Bij Mechele was de arm los van het lichaam en de bal kwam ertegen, dan is een penalty een juiste beslissing", aldus Degryse in de studio's van Play Sports.

Correct, maar niet rechtvaardig ging hij verder. "Er is vanwege Mechele toch geen beweging naar de bal? Hij houdt zijn arm achter zijn lichaam en wordt dan aan de elleboog geraakt. Bovendien blokt hij ook geen schot af met zijn arm. Een eigenaardige en bizarre regel", besloot Marc Degryse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties