Analyse Masterclass tactiek van Philippe Clement! Zo breng je Club Brugge dus in de problemen
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Genk
| 19 reacties

Philippe Clement dokterde een sterk tactisch plan uit

Masterclass tactiek van Philippe Clement! Zo breng je Club Brugge dus in de problemen
Foto: © photonews

Hoe stop je de machine Club Brugge? Als ze bij de rest van play-off 1 goed gekeken hebben naar de match van zondag weten ze het nu ook. Nu nog de spelers hebben die dat tot een goed einde kunnen brengen.

Eerst en vooral: lof voor Philippe Clement, want hij liet zijn ploeg helemaal anders voetballen. Een hele week hadden ze getraind op die pressing over het hele veld. Het klopte als een bus! Hoe breng je Club Brugge in de problemen? Laat ze niet opbouwen van achteruit en speel in de passlijnen.

In de passlijnen

Makkelijker gezegd dan gedaan. Het principe was dat de verdediger - liefst Denswil of Mata - in balbezit moest opgejaagd worden door de flankaanvaller en verleid worden tot het geven van een centrale pass. Daar aasden de middenvelders en de overige aanvallers op de onderschepping.

In de eerste helft dwong Genk zo een mandje vol aan kansen af. En de goal van Trossard maakte Clement extreem trots, want zo had hij het uitgetekend. Opbouw van achteruit afgesneden: check. 

Vier tegen drie en het viel niet op

Middenveld lam leggen? Ook check! Nochtans liet Schrijvers zich veel uitzakken en stonden de drie centrale mensen van Genk dikwijls tegen vier man. Daar komt het spelerspotentieel op het voorplan. Berge en Heynen - ja, zelfs Malinovskyi - liepen zich de longen uit het lijf en merkwaardig genoeg viel dat overtal niet op. Als je je spelers zover krijgt dat ze dat willen doen... Dan heb je als coach heel veel vertrouwen gekweekt!

Om het de verdediging van Club nog wat moeilijker te maken, lanceerde Genk ook heel wat lange ballen richting hun snelle jongens Ito, Trossard en Samatta. Ook daar hadden ze het moeilijk mee, waardoor de blauw-zwarte defensie een horroravond beleefde. Sterk werk van Clement, maar ook van zijn bereidwillige spelers!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties