Club Brugge - KRC Genk

Club Brugge trapt titelstrijd opnieuw wagenwijd open na zenuwenoorlog, met opnieuw een hoofdrol voor de VAR

Aernout Van Lindt Sander De Graeve
Aernout Van Lindt en Sander De Graeve vanuit Brugge
| 0 reacties
Club Brugge trapt titelstrijd opnieuw wagenwijd open na zenuwenoorlog, met opnieuw een hoofdrol voor de VAR
Foto: © photonews

De bus opwachten, een geweldige tifo in drie delen en de zenuwen meer dan strak gespannen - nog wat opgepompt door . Club Brugge - KRC Genk had op papier alles in huis om een absolute topmatch te worden, want de top-2 van de rangschikking kon laten zien wie nu écht de beste is.

  • Club Brugge moest winnen om titelstrijd levendig te houden
  • Dewaest zorgt voor droomstart Racing Genk in bitse eerste helft
  • Vanaken geeft blauw-zwarte burger moed
  • Openda, Diatta en de VAR spelen hoofdrol na de pauze
  • Blauw-zwart op 2,5 punten, KRC Genk nog geen kampioen

Blauw-zwart wist op voorhand dat het moest winnen om nog een realistische kans te maken op de titel, Ivan Leko recupereerde Mata en bracht ook Schrijvers opnieuw in de basis - Poulain en Amrabat werden naar de bank verwezen. Philippe Clement van zijn kant had geen reden om wisselen na de demonstratie tegen Antwerp.

Droomstart 

Sander Berge had zaterdag nog last van een voedselvergiftiging, maar op het veld was daar eigenlijk weinig van te zien: van slaptitudes geen sprake in een fysieke veldslag aan een hoog tempo en dito intensiteit. Veel hoge druk, veel snedige duels. 

En vooral het neutraliseren van elkaars sterktepunten, waardoor er lange tijd eigenlijk niet echt veel voetbal te zien was. De Limburgers werden daarbij ook gediend door het scenario, want de eerste bal tussen de palen was meteen een doelpunt: Dewaest trapte een vrije trap van Trossard klinisch in de bovenhoek.

Het blauw-zwarte beest los

Een helft lang zette blauw-zwart daar bijzonder weinig tegenover, de voorzetten van Diatta en Dennis kwamen zelden aan en bij de rust was Genk virtueel kampioen. Dat bleef ook zo, tot Hans Vanaken aan de eerste paal een corner van Vormer tegen de touwen knikte.

Dat het soms in een klein hoekje zit? Een glijpartij van een verder erg sterke Clinton Mata leek verdacht veel op de glijpartij van Gerrard ooit in de Engelse titelstrijd, maar Horvath greep prima in op het schot van Malinovskyi.

Nog geen feestje voor Genk

En toen? Toen was het blauw-zwarte beest los. De ingevallen Openda maakte op aangeven van Diatta meteen de 2-1, al was er bij Genk zwaar appèl voor een voorafgaande elleboog van Wesley op Aidoo - de VAR greep niet in.

Dat deed hij even later wél voor een strafschopfout op Openda, maar Vanaken trapte op de lat. Even daarvoor had Diatta wel al de mooiste Brugse aanval van de vooravond afgewerkt. Drie doelpunten in een kwartier, Jan Breydel daverde op zijn grondvesten. En Genk is nog geen kampioen, het wordt nog een spannende week - daar veranderde ook de 3-2 van Zinho Gano niets meer aan, al tikte Samatta in de slotfase nog een bal op de paal.

Goals

3
2

Balbezit

52
48

Aanvallen

54
35

Gevaarlijke aanvallen

44
25

Schoten op doel

3
2

Schoten naast/over doel

8
1

Geblokkeerde schoten

2
2

Schoten op doelkader

1
1

Hoekschoppen

8
3

Buitenspel

1
1

Fouten

20
8

Vrije trappen

9
23

Doeltrappen

7
12

Inworpen

30
21
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws