Waar ligt de toekomst van Philippe Clement? Mannaert legt uit waarom hij destijds zijn kans niet kreeg bij Club Brugge
Redactie
| 22 reacties

Niet Philippe Clement, maar Ivan Leko kreeg in 2017 zijn kans bij Club Brugge

Waar ligt de toekomst van Philippe Clement? Mannaert legt uit waarom hij destijds zijn kans niet kreeg bij Club Brugge

Philippe Clement wordt de laatste weken steevast genoemd als één van de kanshebbers om volgend seizoen in de dug-out van Club Brugge te zitten. Toch vreemd, aangezien blauw-zwart de voormalige sterkhouder twee seizoenen geleden nog gewoon liet vertrekken.

Philippe Clement was tussen 2012 en 2017 aan de slag als assistent-coach van Club Brugge, voornamelijk onder Michel Preud'homme. Na het vertrek van laatstgenoemde was het Ivan Leko die zijn kans als T1 kreeg. En dus niet Clement...

"Dat was destijds een heel bewuste keuze", aldus Vincent Mannaert in Het Laatste Nieuws. "Ik sta er vandaag overigens nog steeds achter. Philippe zal ook de eerste zijn om toe te geven dat hij vandaag niet dezelfde trainer is als in de zomer van 2017."

"Een goede kabinetchef zal zelden ook meteen een goede minister zijn", trekt de algemeen manager van blauw-zwart de vergelijking met de Wetstraat. "Als clubleider moet ik mij de vraag stellen of een kandidaat-coach genoeg ontwikkeld is om frontaal in de vuurlinie te gaan staan."

Een goede kabinetchef zal zelden ook meteen een goede minister zijn

Vincent Mannaert

Mannaert wil niet gezegd hebben dat de toekomst van Clement op Olympia ligt, maar... "Niemand twijfelde er destijds aan dat Clement het potentieel heeft om een topcoach te worden. Dat bewijst hij vandaag ook. Het moment was toen simpelweg niet geschikt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties