Sportpsycholoog doet zijn zegje over de mogelijke stress bij Racing Genk in de titelstrijd
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 1 reacties

Wat denken sportpsychologen over de 'state of mind' van Club Brugge en Racing Genk?

Sportpsycholoog doet zijn zegje over de mogelijke stress bij Racing Genk in de titelstrijd
Foto: © photonews

Racing Genk zag de voorsprong van zes punten die het voor de rechtstreekse confrontatie met Club Brugge gehalveerd worden en weet dat het met een nederlaag in de volgende twee matchen naast de titel kan grijpen. Een speler zou voor minder 'titelstress' krijgen.

Langs de andere kant heeft de competitieleider het lot nog stevig in eigen handen. "Genk focust zich best gewoon op zichzelf", aldus sportpsycholoog Jef Brouwers in Het Laatste Nieuws. "Ze moeten nu niet beginnen vergelijken. Ik denk niet dat de match tegen Club Brugge een grote invloed heeft gehad."

Ook Johan Desmadryl, nu bij Cercle Brugge aan de slag als mental coach en vroeger bij Anderlecht, ziet geen reden tot paniek voor de Limburgers. "Clement spreekt steeds van 'kwaliteit brengen' en niet van de titel. En dat doet de club ook. Als ze die koers aanhouden behouden zij het mentale voordeel", aldus Desmadryl bij dezelfde krant.

"Ook het verdwijnen van Pozuelo hebben ze opgevangen. Het is de kracht van de groep dat ze niet snel van hun stuk te brengen zijn. Ze sluiten de rangen goed. De groep is bijna ondoordringbaar", zei Desmadryl.

Club Brugge

'Genk kan de titel alleen maar verliezen, Club kan die alleen maar winnen', klinkt het nu overal. "Als achtervolger is de druk altijd minder. Club verwijst naar die straffe halve finales van de Champions League om aan te geven wat nog kan", besloot Desmadryl.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties