Ex-scheidsrechters hebben bijzondere mening over dé fase van het weekend tussen Wesley Moraes en Aidoo
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 44 reacties

Ex-scheidsrechters Stéphane Breda en Serge Gumienny hebben bijzondere mening over dé fase van het weekend tussen Wesley Moraes (Club Brugge) en Aidoo (KRC Genk)

Ex-scheidsrechters hebben bijzondere mening over dé fase van het weekend tussen Wesley Moraes en Aidoo
Foto: © photonews

Club Brugge won in eigen huis van KRC Genk met 3-2 en houdt zo play-off 1 toch nog minstens tot donderdagavond spannend. Al was er vooral veel te doen over één fase.

Voorafgaand aan de 2-1 van Openda raakte Wesley Moraes met zijn elleboog het gezicht van Joseph Aidoo. Geen bewuste elleboog of een rode kaart, maar moest het doelpunt niet worden afgekeurd vanwege die fout?

Clement en Aidoo hadden een duidelijke mening over de fase en klaagden dat na de wedstrijd in Jan Breydel ook aan. De scheidsrechters en diverse analisten hadden er echter een andere mening over.

Zo gaf Serge Gumienny in Het Belang van Limburg aan dat het wat hem betreft een geldig doelpunt was: "Het is een normale manier van de bal afschermen. Aidoo kwam enthousiast aangevlogen en liep daardoor tegen de elleboog aan."

Ook Stéphane Breda gaf al aan dat het geen fout was wat hem betreft: "Gewoon een geldig doelpunt. Het is eerder de verdediger die duwt en een fout maakt, Wesley maakt zich gewoon breed."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties