Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Craven Cottage
Spanning tot het einde in Fulham
Tom Ceusters

Birmingham, met Nico Vaesen op de bank, moest op bezoek bij het Fulham van Tomasz Radzinski. Fulham eindigde vorig jaar op amper één punt van de bezoekers van vandaag, een spannend duel lag dus in het verschiet.

Het duurde tot de 17e minuut voor de supporters een eerste keer konden rechtveren. Steed Malbranque probeerde het van ver, maar bezoekende doelman Taylor stond paraat. Enkele minuten later zorgde Brian McBride voor nieuw Londens doelgevaar: zijn kopbal ging echter net voorlangs.

Debuterend Fulham-goalie Warner moest pas rond het half uur voor het eerst de handschoenen uit de mouwen steken: Heskey's kopbal zorgde echter niet voor noemenswaardige problemen.
Vlak voor rust kwam Fulham bijna op voorsprong. Taylor redde het eerste schot van Boa Morte (foto), en de rebound van de Portugees strandde op de lat. 0-0 halfweg.

De thuisploeg trok van bij het begin van de tweede helft op zoek naar de openingsgoal, maar veel kansen kwamen er niet. Birmingham kwam na een uur spelen het dichtst bij een een doelpunt, maar Gray was te egoïstisch en trapte naast, terwijl Heskey naast hem helemaal vrij stond.

Aan de andere kant was Taylor bij de pinken op een vrije trap van Claus Jensen, twee keer op korte tijd zelfs. Ook Malbranque kwam nog in een mooie schietpositie, maar de Fransman trapte de wenkende kans over.

De wedstrijd kon nog alle kanten uit: een voorzet van Pennant werd door Fulham-verdediger Volz bijna in eigen doel gekopt, en ook de ingevallen Forssell kwam nog dicht bij een treffer. Zijn poging werd echter gestopt door doelman Warner, en aan de overkant hield ook Taylor z'n netten schoon ondanks een ultieme poging van Collins John.

Beide ploegen toonden in een spannende wedstrijd dat ze nog steeds even hard aan elkaar gewaagd zijn als uit het eindklassement van vorig seizoen bleek.

Fulham: Warner, Volz, Rehman, Knight, Niclas Jensen, Malbranque, Legwinski (Elrich 90), Claus Jensen, Boa Morte, McBride, Radzinski (John 45).

Birmingham: Maik Taylor, Melchiot, Upson, Cunningham, Clapham, Pennant, Butt, Clemence, Gray, Heskey (Morrison 87), Pandiani (Forssell 71)

Scheidsrechter: R Styles