Stadion: City of Manchester Stadium
City niet voorbij Kirkland
Philippe Crols

Manchester City heeft er een frusterend namiddagje voetbal opzitten. Het opende de competitie vandaag tegen WBA dat zich vorig jaar pas op de laatste speeldag wist te verzekeren van het behoud. City was duidelijk de betere ploeg, maar Chris Kirkland was niet te kloppen vandaag.

De eerste keer dat de bezoekende doelman in actie moest treden was na een dikke tien minuten spelen. Veel moest Chris Kirkland wel niet doen, want de kopbal van Andrew Cole kwam recht op hem af. Een paar minuten later was Cole er al wat dichter bij. Op aangeven van Claudio Reyna trapte hij net naast. Na 25 minuten moest Kirkland een eerste keer echt redding brengen. Hij had een goede save in huis op het schot van Ben Thatcher. Ondanks dat City het balbezit en de kansen kreeg, was de beste kans uit de eerste helft wel voor de bezoekers. Zoltan Gera kopte net van buiten de kleine rechthoek een voorzet van Jonathan Greening onbegrijpelijk naast. WBA-doelman Kirkland moest voor de rust nog twee maal ingrijpen. Eerst had hij een goede redding in huis op een schot van Reyna en wat later pakte hij ook een kopbal van Joey Barton. Ook aan de overkant viel er nog een mogelijkheid te noteren. Nwankwo Kanu z'n volley vond David James op zijn weg. 0-0 was het aan de rust.

De verdediging van de thuisploeg was blijkbaar niet goed uitgerust, want na amper twee minuten in de tweede helft glipte Kevin Campbell door de buitenspelval. Gelukkig voor City was James wel uitgerust en hij voorkwam met een goede tussenkomst de 0-1. De eerste tien minuten van de tweede helft waren voor de bezoekers. Neil Clement probeerde met een vrijschop vanop zo'n veertig meter James te verrassen, maar zijn poging ging over. Na die eerste tien minuten kregen we hetzelfde spelbeeld als voor de rust. De eerste kans voor de thuisploeg in de tweede helft kwam er nadat WBA-verdediger Thomas Gaardsoe de bal in de voeten van Cole kopte. Ook de nieuwe aanwinst van City kon de bal niet voorbij Kirkland krijgen. Met nog twintig minuten op de klok was er behoorlijk wat geharrewar in het strafschopgebied van de bezoekers. Bijna iedereen van Man City mocht wel eens een poging op doel wagen, maar geen enkel schot kwam door de WBA-muur heen. Uiteindelijk besloot Trevor Sinclair op -hoe kan het ook anders- Chris Kirkland. Het laatste kwartier was pompen of verzuipen voor West Brom. Kiki Musampa kopte een voorzet van Reyna net naast en wat later was Kirkland weer de spelbreker voor de thuisploeg. Hij tikte een schot van Barton over. De thuisploeg probeerde nog alles wat in hun mogelijkheden lag, maar Kirkland kloppen was er vandaag niet bij voor City. 0-0 was dus de eindstand en daar moeten vooral de bezoekers heel tevreden mee zijn. Al kregen zij misschien wel de twee beste kansen van de wedstrijd.