Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Upton Park
Hammers kloppen Rovers
Tom Ceusters

West Ham United moest het bij de terugkeer op het hoogste niveau in de eerste wedstrijd opnemen tegen Blackburn. De Rovers streden vorig seizoen lang tegen de degradatie, en willen dit jaar zonder zorgen doorkomen.

De bezoekers begonnen het best aan de wedstrijd, maar de eerste kans was voor de thuisploeg: Marlon Harewood besloot echter overhaast naast. Even later kreeg ook Blackburn een eerste kans, en het was meteen de goede: een corner van Morten Gamst Pedersen werd onvoldoende weggewerkt, en Andy Todd kon de Rovers op voorsprong schieten. 0-1 na twintig minuten.

West Ham ging meteen op zoek naar de gelijkmaker, onder impuls van ervaren rot Teddy Sheringham (foto). Geen van de pogingen van Sheringham trof echter raak, zodat de thuisploeg met een kleine achterstand de rust inging.

Meteen na de rust opnieuw Sheringham, en deze keer had de Engelse ex-international meer geluk: de bal belandde via de hiel van een verdediger voor zijn voeten, en de West Ham-spits had maar voor het binnentikken. De wedstrijd ging aardig op en neer, met kansen voor beide teams. Pedersen's volley zweefde net over de lat voor Blackburn, Sheringham kwam net te laat om z'n tweede van de namiddag binnen te glijden voor de thuisploeg.

Vlak nadat West Ham-verdediger Konchesky een kopbal van Todd van de lijn redde, sloegen de Hammers een tweede keer toe: Reo-Coker (foto) rende door de verdediging en ramde de bal in de winkelhaak. De bezoekers waren niet meer bij machte te reageren, en tien minuten voor tijd was het feest in Upton park compleet, toen Etherington de 3-1 eenvoudig tegen de netten tikte.

Voor de bezoekers kreeg de ingevallen Paul Dickov nog rood voor een late tackle, en ook nieuweling Craig Bellamy kon de pijn niet verzachten: de Welshman had vlak voor tijd de aansluitingstreffer aan de voet, maar miste jammerlijk.

Uitstekende start voor een enthousiast voetballend West Ham United, dat het opvallend vlot haalde van een tam Blackburn Rovers.

West Ham: Carroll, Ferdinand, Gabbidon, Dailly, Konchesky, Reo-Coker, Benayoun, Mullins (Noble 84), Etherington, Sheringham (Newton 72), Harewood

Blackburn: Friedel, Neill, Todd, Mokoena (Dickov 72), Matteo, Emerton, Savage, Reid, Pedersen, Kuqi (Gresko 55), Bellamy

Scheidsrechter: A Wiley

Doelpunten: 18' Todd (0-1), 46' Sheringham (1-1), 62' Reo-Coker (2-1), 80' Etherington (3-1)

Rood: 81' Dickov