Speeldag: Speeldag 1
Stadion: JJB Stadium
Chelsea had geluk tegen Wigan
Yves Dekoning

Pas in de 93ste minuut kon Chelsea afstand nemen van Wigan. Een afstandsschot van Hernan Crespo zorgde er voor dat het hardbevochten duel op 0-1 eindigde. Een wreed einde voor het moedige Wigan.

Debutant Wigan speelde verbeten tegen titelverdediger Chelsea. Al in de vierde minuut zette Henri Camara doelman Petr Cech aan het werk. Aan de overkant kreeg Arjen Robben te veel ruimte wat tot enkele kansen leidde. Na 24 minuten spelen moest Alan Mahon thuisploeg Wigan op voorsprong brengen. Hij had alle tijd om de bal te controleren, maar knalde de bal hoog in de tribunes. Vijf minuten voor rust werd het bijna 0-1, maar John Terry kopte over.

Jose Mourinho voelde dat zijn team het lastig had tegen Wigan en gooide Shaun Wright-Phillips en Joe Cole in de strijd. Een kwartier na de koffie mocht ook Hernan Crespo invallen. De wissels resulteerden in veldoverwicht voor de Chelsea. De Blues dwongen keeper Michael Pollit tot enkele prachtige reddingen. De bezoekers verhoogden de druk, maar de Latics hielden vrij vlot stand en prikten regelmatig tegen. Damien Francis zag zijn kopbal tegen de lat kaatsen en Andreas Johansson verkwanselde een schitterende kans. Wigan leek een verdiend punt te gaan pakken tegen topclub Chelsea, maar Hernan Crespo besliste daar anders over. Drie minuten in de blessuretijd haalde de Argentijn uit met een verschroeiend afstandsschot dat Pollit kansloos liet. De bordjes wezen 0-1 aan, een zware ontgoocheling voor het moedige Wigan.

Wigan: Pollitt, Chimbonda, De Zeeuw, Henchoz, Baines, Teale, Bullard, Francis, Mahon, Camara (Johansson 86), Roberts.

Chelsea: Cech, Paulo Ferreira, Gallas, Terry, Del Horno, Duff (Crespo 59), Lampard, Makelele, Robben (Wright-Phillips 45), Drogba, Gudjohnsen (Joe Cole 45).