Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 1)
Stadion: Stamford Bridge
Chelsea geraakt niet voorbij Rosenborg
Thomas Dubois

Chelsea begint de Champions League met een valse start. Thuis kwam het tegen Rosenborg niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Chelsea kreeg wel de kansen, maar scoren lukte slechts één keer. Koppinen had Rosenborg halverwege de eerste helft op voorsprong gebracht.

Bij Rosenborg begon Iversen verrassend op de bank. Trainer Knut Tørum verkoos om Per Ciljan Skjelbred en Koné op te stellen. De 4-3-3 waar anders altijd mee gespeeld wordt, maakte plaats voor een 4-5-1 met veel loopkracht op het middenveld. Mourinho kon bij Chelsea niet rekenen op sterspelers Didier Drogba en Frank Lampard. Shevchenko begon wel aan de wedstrijd. Chelsea, de thuisploeg, nam de wedstrijd meteen in handen en dat resulteerde in enkele kansjes. Onder meer Kalou, Essien en Cole waagden hun kans. Rosenborg-doelman Hirschfeld stond pal. Rosenborg kwam er niet aan te pas tot halverwege de eerste helft. Tegen de gang van het spel in kwamen de Noren op voorsprong. Koppinen kon de bal op de volley tegen de netten jagen. Chelsea probeerde nog iets terug te doen, maar scoren lukte niet. Beide ploegen gingen met 0-1 de rust in.

De start van Chelsea na de rust mocht er best wezen. Eerst misten Malouda en Cole nog de goal. Shevchenko deed dat niet en kon de bordjes in evenwicht brengen. Malouda kon voorzetten en Shevchenko had er z’n hoofd maar tegen te zetten, z’n zestigste doelpunt in de Champions League. Even later kwam Chelsea opnieuw dicht bij een doelpunt, maar het schot van Malouda strandde op het doelhout. ‘The Blues’ waren het gevaarlijkst en konden ook aanspraak maken op de overwinning, maar echt efficiënt waren ze niet. Schoten van Essien en Terry gingen naast, Kalou trof nogmaals de paal.