Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 1)
Stadion: Santiago Bernabeu
Van Nistelrooy schenkt Real de zege
Dirk Pieters

Real Madrid heeft dinsdagavond een goede zaak gedaan. De Spaanse topclub won de eerste wedstrijd van de Champions League. Het versloeg Werder Bremen in een spannende wedstrijd met 2-1. Ruud van Nistelrooy zorgde in de tweede helft voor het winnende doelpunt.

Real Madrid begon goed aan de wedstrijd met een kansje voor Wesley Sneijder, maar Bremen-doelman Wiese kende geen probleem met het afstandsschot. Amper twee minuten later moest de bezoekende doelman zich toch gewonnen geven. Van Nistelrooy bracht de bal voor het doel en Raúl maakte beheerst af. Amper één minuut later stonden de bordjes al terug in evenwicht. Sanogo was bij de pinken op een voorzet van Tosic; 1-1 en de wedstrijd kon opnieuw beginnen. Na de gelijkmaker was Real van slag en voorkwam Casillas de 1-2. De doelman kon een schot van Rosenberg nog met de voet redden. Het laatste kwartier van de eerste helft was volledig voor de thuisploeg, maar zowel Van Nistelrooy als Higuain konden niet scoren en zo bleef het 1-1.

Ook in de tweede helft was de eerste kans voor de thuisploeg, maar Wiese was alert op een poging van Higuain. Real Madrid bleef het moeilijk hebben met de snelle uitbraken van Diego en kwam enkele keren goed weg. Twintig minuten voor tijd kreeg Raul een uitstekende kans, maar zijn lob was net niet goed genoeg om Wiese te verschalken. In de slotfase kreeg Real dan toch wat het verdiende; de winnende treffer. Ruud Van Nistelrooy kwam voor Wiese en schoot de bal naast de doelman tegen de netten; 2-1. In de slotfase veranderde er niets meer en zo pakte Real de eerste drie punten. [TH]