Zwak Liverpool pakt punt in Porto
Yves Dekoning

FC Porto - Liverpool FC 1-1

Liverpool speelde onder zijn normale niveau in Porto, maar kon toch een punt uit de brand slepen. De Reds moesten het meer dan een half uur met een man minder rooien.

Porto begon hevig aan de partij en zette de bezoekers meteen onder druk. Na amper acht minuten leverde dat ook een voorsprong op nadat Pepe Reina een strafschopfout beging. Lucho Gonzalez zette de penalty feilloos om. Negen minuten later stond het echter 1-1. De voorzet van Steve Finnan kwam via Sami Hyypiä bij Dirk Kuyt terecht en deze werkte de eerste aanval van Liverpool met het hoofd af. Porto was voor rust duidelijk de betere ploeg. De Reds leden vaak balverlies en stapelden de fouten op. Vooral Ricardo Quaresma bracht de defensie van Liverpool meermaals in verlegenheid, maar Porto miste een afwerker.

Een kwartier in de tweede helft liep Jermaine Pennant tegen een domme rode kaart aan. Met een man minder begon Liverpool wel iets beter te combineren. Het laatste half uur werd vlot overleefd, alleen Quaresma kon nog één keer echt dreigen.