Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 1)
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
PSV heeft eerste winst beet
Dirk Pieters

PSV heeft een gouden zaak gedaan in het eerste Champions League-duel tegen CSKA Moskou. De Nederlandse topclub haalde het op eigen veld met 2-1, dankzij doelpunten van Lazovic en Perez. In de allerlaatste minuut kreeg het nog wel een doelpunt tegen, maar de buit was binnen.

PSV-trainer Ronald Koeman koos voor enkele verrassingen aan de aftrap. Zo begonnen Jason Culina en Alcides aan de wedstrijd en ook Danny Koevermans debuteerde in het miljoenenbal.

PSV nam van in de beginfase het initiatief, maar dat leverde niet meteen grote kansen op voor de rust. De ploeg van trainer Ronald Koeman moest het stellen met veel balbezit, maar kon daar weinig mee aanvangen. Wel kende de ploeg al na twintig minuten een eerste tegenslag. Ibrahim Afellay moest na ruim twintig minuten spelen hinkend gewisseld worden. In zijn plaats kwam Kenneth Perez. De grootste en eigenlijk enige echte kans voor de rust was voor Koevermans, maar zijn kopbal ging voorlangs. De bezoekers konden daar in de volledige eerste helft niets tegenover stellen.

Ook in de tweede helft begon PSV het best, maar nu wel met enkele grote kansen. Vooral aanvaller Danny Koevermans liet een drietal mogelijkheden onbenut. Ook CSKA kwam enkele malen gevaarlijk opzetten, door slordig verdedigen van de Eindhovenaren. Iets na het uur kwam er dan toch een verlossend doelpunt voor PSV. Danko Lazovic werd uitstekend vrijgespeeld door Perez en schoof de bal beheerst langs de Russische doelman: 1-0. Ook na het doelpunt bleef PSV de betere ploeg. De thuisploeg verdubbelde zelfs de score toen Perez van de rand van het zestienmetergebied prachtig raak schoot: 2-0. Toch was de wedstrijd nog niet gedaan want CSKA kwam terug in de wedstrijd. Vagner Love ging voorbij doelman Gomes en had geen moeite de bal in het lege doel te schuiven. Het werden nog spannende minuten, maar PSV hield stand en zo bleef het 2-1. [TH]