Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 1)
Stadion: Sükrü Saracoglu
Fenerbahçe oppermachtig tegen Inter
Kevin Vanbuggenhout

Fenerbahçe won in de voorronde van de Champions League al twee keer van Anderlecht. De Turken mochten nu proberen te stunten tegen Internazionale. De Italiaanse kampioen wou eindelijk eens succes behalen in de Champions League en kon dus maar beter beginnen met een zege.

De eerste kans was voor Fenerbahçe. Na negen minuten kopte Deivid een hoekschop van Aurelio op doel. Julio Cesar tipte over. Vier minuten later was het alweer Deivid die voor gevaar zorgde. Zijn schot zoefde naast. Inter had het duidelijk niet onder de markt met Fenerbahçe en gaf de wedstrijd meer en meer uit handen. Julio Cesar moest uitpakken met een goede redding op een poging van Roberto Carlos. Fenerbahçe rook bloed en duwde door. Aurelio kopte naast. Zes minuten voor de pauze kwam Inter toch eens opzetten. Suazo kon schieten van aan de rand van het strafschopgebied. Volkan pakte het lage schot. In de 43ste minuut kwam de verdiende voorsprong voor Fenerbahçe tot stand. Alex speelde de bal terug naar Deivid. Die knalde schitterend in de linkerbovenhoek binnen. Fenerbahçe domineerde de eerste helft en kon met een 1-0 voorsprong de kleedkamers in.

Inter moest uit een ander vaatje tappen in de tweede helft, maar dat was er niet aan te zien. Fenerbahçe toonde zich de betere ploeg en drukte Inter helemaal achteruit. Julio Cesar parreerde de vrije trap van Roberto Carlos. Vervolgens stak Kezman de bal over doel. Vier minuten later ontsnapte Inter aan de 2-0. Roberto Carlos knalde tegen de paal. Fenerbahçe bleef maar komen. Aurelio devieerde de bal naast. In de 66ste minuut dook Alex bijna een voorzet van Deniz in doel. Julio Cesar pakte uit met een fantastische redding. In het slotkwartier kon Inter toch meer de bal opeisen. Inter zocht naar openingen, maar de verdediging van Fenerbahçe gaf niets meer weg. Het was Fenerbahçe dat nog het dichtst bij een doelpunt kwam. De kopbal van Lugano op vrije trap van Alex belandde echter niet tussen de palen. Toch kon Fenerbahçe vieren, het won verdiend van Inter met 1-0.

Fenerbahçe opende zijn campagne van de Champions League in grote stijl. Fenerbahçe domineerde en was de hele wedstrijd door de betere van Inter. Fenerbahçe behaalde dan ook meteen een knappe stuntzege. Inter mocht nog blij zijn dat het slechts met 1-0 verloor. De Nerazzuri hebben nog veel werk voor de boeg.