spoSporting Lissabon
munManchester United
Datum: 19/09/2007 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 1)
Stadion: José de Alvalade Lissabon
United haalt het nipt bij Sporting Lissabon
Kristof Blomme
| 0 reacties
United haalt het nipt bij Sporting Lissabon
Foto: © SC

Manchester United heeft een nipte zege geboekt op het veld van Sporting Lissabon. Cristiano Ronaldo tekende voor het enige doelpunt van de partij tegen zijn ex-club. 

Bij Manchester United begon Rooney voor het eerst sinds zijn voetblessure weer in de basis. In de eerste periode waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Na een halfuur trapte Liedson knap op doel, maar Van der Sar had een schitterende redding in huis. Aan de overkant probeerde ook Nani, tegen zijn ex-club, het van ver. Zijn schot week af en vloog net naast. De laatste mogelijkheid voor de pauze was voor Ronny. Zijn vrije trap kon Van der Sar niet bedreigen. 

Na de pauze drukte Cristiano Ronaldo meer en meer zijn stempel op de partij. Een goede voorzet van de Portugees werd door Giggs over gekopt. Enkele minuten later was het wel raak. Brown bracht de bal voor doel, waar Ronaldo inkopte. Ook Nani wilde nog een doelpunt maken. Zijn schot werd onschadelijk gemaakt door Stojkovic. Sporting kwam ei zo na nog op gelijke hoogte. Van der Sar had een prachtige save in huis na een kopbal van Tonel. Met nog vier minuten te gaan mocht Ronaldo onder een staande ovatie het veld verlaten. Aan de score veranderde uiteindelijk niks meer.

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 1)