Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 1)
Lazio pakt punt in Griekenland
Dirk Pieters

Olympiakos en Lazio hebben op de eerste speeldag van de Champions League de punten verdeeld. Luciano Galletti schoot de thuisploeg op voorsprong, maar diep in de twee helft scoorde Lazio tegen via Luciano Zauri.

In het gesloten stadion van Olympiakos, wegens de ongeregeldheden van vorig seizoen tegen Shakhtar Donetsk, begon de thuisploeg het best aan de wedstrijd. Vooral Galletti was een ware kwelduivel voor de Italiaanse ploeg. Ook Djordjevic kreeg enkele kansjes, maar vergat te scoren. De bezoekers lieten het initiatief aan de thuisploeg, maar probeerden met momenten scherp tegen te prikken. Toch bleef het in de eerste helft 0-0.

Pas na de rust kwam het duel echt op gang. Al na tien minuten kreeg Luciano Galletti de bal uit een counter mee van ploeggenoot Predrag Djordjevic, waarna de Champions League-debutant oog in oog met Ballotta verscheen. Met een gewiekste beweging gaf hij de goalie het nakijken en tekende hij voor de 1-0. Lazio schoot wakker, maar kwam pas een kwartier voor tijd met een gelukje op gelijke hoogte. Goran Pandev vond de vrijstaande Zauri, die de bal met een laag en geplaatst schot voorbij Antonios Nikopolidis schoot. Een beetje tegen de gang van het spel in, maar daar had de Italiaanse bank geen interesse in. In de slotfase kreeg de thuisploeg nog één kans, maar het bleef 1-1. [AN]