celCeltic Glasgow
acmAC Milan
1-0
1-1
68' Ricardo Kaka (pen)
Kevin Vanbuggenhout

Na het verlies op de eerste speeldag bij Shakhtar Donetsk wou Celtic Glasgow een beroep doen op zijn thuisreputatie om zijn eerste punten te rapen. Celtic kreeg titelverdediger AC Milan over de vloer. Vorig jaar werd Celtic nog door Milan uitgeschakeld. Milan trok naar Schotland met de bedoeling zijn vormcrisis af te schudden.

Celtic begon met veel lef aan de partij en trok naar voren. Na twee minuten spelen kwam de bal bij Caldwell die naast trapte. Na een kwartier kon Milan het evenwicht weer volledig herstellen. Kaka ontwijkte enkele tackles en schoot laag op doel, Boruc pakte zonder problemen. De eerste helft had weinig om het lijf. Er werd gevochten voor elke meter, maar kansen waren in de verste verte niet te bespeuren.

De eerste doelpoging na rust was van Milan. Inzaghi trapte ver naast na een voorzet van Oddo. Het antwoord van Celtic kwam er via Jarosik. Hij schoot vanuit de tweede lijn voorlangs. Voor het overige bleef de wedstrijd ook in het vierde kwartier vrij gesloten. Plots kwamen er dan twee doelpunten kort na mekaar. Een hoekschop voor de thuisploeg werd gedevieerd en raakte McManus aan de tweede paal. Gourcuff probeerde nog weg te werken, maar kon niet vermijden dat de bal de lijn overschreed. Celtic dus 1-0 voor. Vijf minuten later hingen de bordjes alweer in evenwicht. Naylor hield Ambrosini vast in het strafschopgebied en de bal ging op de stip. Kaka zette de strafschop om: 1-1. De wedstrijd was nu open gebroken, de scheidsrechter zag zich genoodzaakt enkele gele kaarten te trekken. De verdedigingen van beide ploegen gaven nog steeds weinig weg. De wedstrijd leek uit te draaien op een logisch gelijkspel, maar in de laatste minuut van de officiële speeltijd klom Celtic weer op voorsprong. Scott Brown legde terug naar Caldwell wiens schot gered werd door Dida. McDonald stak in de herneming van dichtbij binnen: 2-1. Hierna liep nog een supporter het veld op en die gaf Dida een licht tikje op zijn gezicht. Toch moest Dida gekwetst van het veld gedragen worden en dus moest Kalac nog opdraven. De wedstrijd werd na dit incident uitgespeeld en Celtic stak drie belangrijke punten op zak.

Celtic trok aan het langste eind in een matige wedstrijd. Veel doelgevaar was er niet te bespeuren en dus was een gelijkspel de meest logische uitslag. McDonald besliste er in de slotminuut anders over. Na twee speeldagen volgt Celtic samen met Milan op drie punten van leider Donetsk.