Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 2)
Stadion: Old Trafford
Man Utd wint nipt van AS Roma
Dirk Pieters

Manchester United gaat in de Champions League na twee speeldagen alleen aan de leiding. De Engelsen behaalden een minimale zege op AS Roma. Geen revanche dus voor de Italiaanse topclub na de zware nederlaag van vorig jaar, maar het speelde wel een goede wedstrijd op Old Trafford. Wayne Rooney maakte het enige doelpunt na zeventig minuten.

Beide ploegen kregen in de beginfase één mogelijkheid. Cristiano Ronaldo probeerde het voor de thuisploeg en ook Francesco Totti probeerde het van ver, maar beiden zonder succes. Op het halfuur had het 1-0 moeten staan, maar het duo Nani – Rooney liet de goede kans onbenut. Het werd vooral een strategisch spel op het middenveld, maar het bleef uiteindelijk 0-0.

De tweede helft begon met enkele goede kansen. Totti schoot al na vijf minuten op aangeven van Giuly hoog over en even later probeerde ook Aquilani het, maar ook zijn schot ging niet tussen de palen. Even later stak ook Rooney de neus aan het venster, maar Curci weerde zijn schot in hoekschop. Dat was slechts uitstel van executie. Nani kreeg de bal rond de zeventigste minuut dan toch tot bij Rooney die er 1-0 van maakte. In de slotfase stonden de bordjes bijna in evenwicht toen Totti de bal tot bij Esposito kreeg, maar hij liet de kans op de gelijkmaker liggen. [TH]