Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 2)
Stadion: Gottlieb-Daimler-stadion
Stuttgart onderuit tegen Barcelona
Thomas Dubois

Barcelona is uitstekend aan de Champions League gestart. Nadat het de eerste wedstrijd tegen Lyon gewonnen had, won het dinsdagavond ook tegen Stuttgart. In de eerste helft ging de wedstrijd nog enigszins gelijkopgaand. Na de rust kon

Bij Barcelona mocht Ronaldinho nog eens in de basis beginnen. Hij moest samen met onder andere Henry en Messi voor gevaar zorgen. Het werd een aangename eerste helft daar in het Gottlieb-Daimler stadion, de wedstrijd ging goed op en neer en er vielen verschillende kansen te noteren. In het begin was het vooral Messi die kon dreigen. Eerst kon hij passen naar Deco die meteen op de paal schoot. Even later was het Henry die na aangeven van Messi op doelman Schäfer stuitte. Ook Stuttgart kwam er af en toe gevat uit, meestal via de gevaarlijke Gomez, Valdes pakte telkens. Ronaldinho is terug van weggeweest en dat trachtte hij ook te tonen. Een listig stiftertje naar Henry werd door die laatste opnieuw op Schäfer getrapt. Naar het einde van de eerste helft toe was het dan de thuisploeg die druk kon zetten. Boka kon voorzetten en Gomez kon tot twee keer toe gevaarlijk koppen, Valdes stond pal. Een minuut voor rusten miste Farnerud nog voor open doel.

Het was Stuttgart dat het beste aan de tweede helft begon en meteen enkele keren kon dreigen, zo schoot Boka (ex-Beveren) in het zijnet. Toch was het Barcelona dat al gauw kon scoren. Ronaldinho kopte na een hoekschop op Schäfer, die moest lossen en Puyol was bij de pinken om de score te openen. De Duitsers konden niet meteen iets terugdoen, behalve misschien een afstandsschot van Farnerud dat in de armen van de Barça-doelman eindigde. Barcelona speelde opnieuw uiterst efficiënt, Messi maakte de perfecte voorbereiding van Henry mooi af, 0-2. Een goed kwartier voor tijd pakte Barcelona uit met een schitterende aanval waarbij Messi de laatste man was, het leer werd nog gered op de lijn. Kort voor tijd kreeg de jonge Bojan de kans om de jongste speler die scoort in de Champions League te worden, maar hij miste. Meer werd er niet meer gebracht door beide ploegen die de wedstrijd zonder nog noemenswaardige feiten uitvoetbalden.