intInter Milaan
psvPSV
Zlatan Ibrahimovic (pen) 15'
1-0
Datum: 02/10/2007 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 2)
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Internazionale te sterk voor PSV
Dirk Pieters
| 0 reacties
Internazionale te sterk voor PSV
Foto: © SC

Inter Milaan heeft zijn eerste drie punten in deze Champions League editie beet. De Italiaanse topclub won met 2-0 van PSV. Held van de avond was Zlatan Ibrahimovic. De Zweed nam de twee doelpunten voor zijn rekening.

PSV kon geen beroep doen op Da Costa. De verdediger sukkelt nog met een blessure aan de knie. Ook Marcellis en Zonneveld bleven in Eindhoven. Beide spelers waren geschorst voor deze partij.

De eerste kans was voor de thuisploeg, maar het gekraakte schot van Ibrahimovic ging enkele meters naast. Ook PSV toonde zich in de beginfase met een goed schot van Perez, maar Julio Cesar ging goed plat en hield de 0-0 op het bord. Op het kwartier een tegenslag van de bezoekers. Kromkamp gleed weg en trok aan het lichaam van Ibrahimovic. De Zweed ging neer en kreeg zo de strafschop. De aanvaller van Inter zette zich achter de bal en schoot de 1-0 tegen de netten. Na het openingsdoelpunt bleef de thuisploeg de betere ploeg en kwam het op het halfuur zelfs op 2-0. Het was opnieuw Zlatan die met een prachtige kopbal voor de 2-0 zorgde. Het tweede doelpunt was er teveel aan voor de bezoekers die moesten gaan rusten met een achterstand.

Meteen na de koffie kreeg PSV een enorme kans, maar Addo liet deze onbegrijpelijk liggen. De Ghanees kopte van dichtbij naast. Dat was de mogelijkheid voor PSV om opnieuw in de wedstrijd te komen. Inter bleef na de goede mogelijkheid rustig en probeerde de wedstrijd uit te spelen. Dat was zonder rekening te houden met Chivu, want de Roemeen pakte rood en Inter moest met tien verder. Veel leverde dat niet op voor PSV. De bezoekers konden niet profiteren van de man-meer-situatie. Het waren zelfs de Italianen die nog de beste kansen kregen, maar het bleef 2-0. [TH]

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 2)