Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 2)
Stadion: Dinamo Stadion Moskou
Deivid opnieuw held van Fenerbahçe
Luc Goderis

Fenerbahçe opende op de eerste speeldag van de groepsfase de campagne van de Champions League nog in grote stijl door Inter naar huis te voetballen.  Op de tweede speeldag hadden ze het in Moskou echter heel wat moeilijker.  Het team dat in de voorrondes nog de maat nam van Anderlecht zag er een 0-1 voorsprong weggewerkt in 2-1, maar tijdens de slotfase kroonde Deivid zich opnieuw tot de held van Fenerbahçe toen hij alsnog een punt uit de brand sleepte.

De eerste kans van de wedstrijd was al vlug voor de bezoekers, maar Deivid zag zijn schot geblokt.  CSKA antwoordde vlug, maar verder dan enkele hoekschoppen kwamen de Russen echter niet.
Nog voor de eerste tien minuten om waren nam Mehmet Aurélio het Russische doel opnieuw onder vuur, maar de Braziliaanse Turk gleed ongelukkig weg.  Aleksei Berezutski kopte al even ongelukkig weg en Alex De Souza reageerde het koelst en kopte simpel voorbij Veniamin Mandrykin.

De thuisploeg reageerde fel en Vagner Love zag eerst een schot geweerd en wat later zoefde zijn tweede poging naast.  CSKA bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker, maar zowel Yuri Zhirkov als Jô Alves mikten naast.  Met de rust in zicht kwam Fenerbahçe er nog gevaarlijk uit, maar Deivid kon de voorsprong niet verdubbelen.

Na de herneming eiste CSKA meteen het meeste balbezit op en greep het de bezoekers naar de keel.  Het loonde snel toen Vasili Berezutski vanop rechts voor doel zwierde en Milos Krasic gebruik maakte van mistasten in de Turkse defensie.  Amper vier minuten later stonden de Russen zelfs op voorsprong.  Edu stopte Vagner Love foutief in het strafschopgebied en de Braziliaan verzilverde zelf de penalty.
Fenerbahçe probeerde wel terug te slaan, maar veel meer dan serie hoekschoppen dwongen de bezoekers niet af.  Na het uur vuurde Roberto Carlos tot tweemaal toe vanuit de tweede lijn, maar ook de linksachter trof niet raak.  Verdere pogingen van Deniz Baris en Alex werden door Mandrykin onschadelijk gemaakt.

Fenerbahçe-coach Zico gooide met het oog op een slotoffensief nog drie verse krachten in de strijd, maar ook Yasin Cakmak, Kazim Kazim en Gökhan Gönül konden aanvankelijk het tij niet laten keren.  Vijf minuten voor affluiten ontwikkelden de bezoekers nog wat druk en na een hoekschop van Alex en een onvermijdelijke pegel van Roberto Carlos vond Deivid, met een verraderlijke botsbal, toch nog de weg naar de netten.  Net als tegen Inter kroonde hij zich tot de held van Fenerbahçe door alsnog een punt uit de brand te slepen.

Dankzij het gelijke spel komt Fenerbahçe, met vier punten, aan de leiding in groep G van de Champions League.  Dat is één punt meer dan PSV.  CSKA wipt over het puntenloze Inter naar de derde plaats, maar de Nederlanders en de Italianen treffen elkaar nog later op de avond.